15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGabi Alunecosu’, o nouă ţeapă de proporţii

Gabi Alunecosu’, o nouă ţeapă de proporţii

Escrocul Constantin Gabriel a fost trimis în judecată de DNA pentru o „gaură“ la bugetul de stat de 72,3 milioane de lei

Procurorii Serviciului Teritorial Alba Iulia al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis marţi în judecată pe cunoscutul ţepar craiovean Gabriel Constantin (foto), de 45 de ani, poreclit Gabi Alunecosu’ datorită dexterităţii sale de a scăpa de justiţie vreme de ani buni. Ajuns până la urmă în spatele gratiilor cu circa doi ani în urmă, Alunecosu’ este în continuare cercetat în mai multe dosare care privesc ingineriile sale financiare.
În dosarul întocmit de DNA Alba Iulia, el a fost deferit justiţiei pentru trei infracțiuni de evaziune fiscală şi două de sustragere de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictivă ori inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate. În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi expertul contabil autorizat Valerica Paulina Barbu, acuzată de complicitate la evaziune fiscală.

Pe mână cu contabila

Procurorii au reţinut în rechizitoriu faptul că, în perioada 2008-2010, „inculpatul Constantin Gabriel, în calitate de administrator al SC AGRO BETASIM SRL Simeria, SC AGROZEN HD SRL Simeria, SC ALL CEREAL și BEST TEAM SRL Hunedoara (firme care au ca obiect principal de activitate comerțul cu cereale), pentru a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, cu ajutorul inculpatei Barbu Valerica Paulina a înregistrat în contabilitatea acestor firme cheltuieli care nu au la bază operațiuni comerciale reale“, se arată într-un comunicat al DNA. În aceeași perioadă, cu scopul de a evita verificările financiare, fiscale sau vamale, Gabi Alunecosu’ a declarat în mod fictiv sediul social al SC AGRO BETASIM SRL Simeria și SC ALL CEREAL şi BEST TEAM SRL Hunedoara, iar pentru a-l ajuta, experta contabilă Valerica Barbu a ascuns actele contabile și a șters evidența electronică a acestor documente ale celor trei societăți comerciale.
Prin această modalitate, susţin anchetatorii, cei doi au creat în dauna bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 26.485.546 de lei (echivalentul a aproximativ 6.572.095 de euro), reprezentând impozit pe profit și TVA. ANAF s-a constituit însă parte civilă în acest dosar cu suma totală de 72.339.607 lei, valoare în care sunt incluse atât penalitățile, cât şi majorările de întârziere. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător doar asupra unor bunuri mobile și imobile aparținând inculpatei Valerica Paulina Barbu, deoarece Gabriel Constantin n-are bunuri pe numele său.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Hunedoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS