22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Şirineasa, incompatibil

Primarul din Şirineasa, incompatibil

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a emis ieri un comunicat privind constatarea încălcării regimului juridic al incompatibilităților și al conflictului de interese în materie administrativă și penală de către Dan Cătălin Săraru, primar al comunei Şirineasa, din judeţul Vâlcea, și vicepreședinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vâlcea.
ANI a constatat că Săraru s-a aflat, începând din 18 iunie 2008, în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut, simultan, şi calitatea de asociat unic la o societate, şi pe cea de reprezentant al comunei Şirineasa în Adunarea Generală a Acţionarilor a altei societăţi, încălcând, astfel, dispoziţiile legii privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, precum și pentru prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Săraru se află în exercitarea celui de-al treilea mandat consecutiv de primar al comunei Şirineasa.
ANI va sesiza organele judiciare cu privire la posibila săvârşire de către Sărdaru a infracţiunii de conflict de interese și a unor fapte de corupție. El riscă şi o interdicție de a mai ocupa o funcție publică pe o perioadă de trei ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS