17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpectacolele TNC, în festivaluri şi turnee

Spectacolele TNC, în festivaluri şi turnee

Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova continuă să-şi promoveze piesele, atât la nivel naţional, cât şi internaţional. După succesul de public obţinut la cea de-a XVII-a ediție a Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festivalul Dramaturgiei, spectacolul „O furtună“, în regia lui Silviu Purcărete, va participa pe 25 mai la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FIST), care va avea loc în perioada 25 mai – 3 iunie 2012.
Călătoria spectacolului regizat de Silviu Purcărete va continua şi în prima parte a lunii iunie, pe 9, la Varna, unde spectacolul teatrului craiovean este invitat la cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru. Mai mult, „O furtună“ va participa şi la festivalurile internaţionale Shakespeare de la Gyula (13 iulie) şi de la Gdansk (4-5 august).
Acesta nu este singurul spectacol TNC invitat în străinătate. „O noapte furtunoasă“, în regia lui Mircea Cornişteanu, a fost invitat într-un turneu la Seul în perioada 26-31 august, după ce pe 16 iunie va participa la cea de-a X-a ediție a Festivalului Comediei Românești (festCO) de la Bucureşti. Alt spectacol al TNC, „Unde-i revolverul?“, în regia lui Mircea Cornișteanu, va putea fi văzut de spectatorii din Odorheiu Secuiesc pe 24 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS