12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPonta: Poşta e datoare 210 milioane, ADS are o „gaură“ de 375 milioane

Ponta: Poşta e datoare 210 milioane, ADS are o „gaură“ de 375 milioane

Premierul Victor Ponta a declarat ieri că Poşta Română e pe punctul de a intra în insolvenţă, având datorii de 210 milioane lei, o „gaură“ în buget de 375 de milioane având şi Domeniile Statului, la ambele instituţii urmând a ajunge corpul de control.
„Compania Națională Poșta Română se află în pericol de a fi declarată în insolvență deoarece fosta conducere, având asistența juridică asigurată de un politician foarte cunoscut mai ales colegilor liberali (probabil Valeriu Stoica – n.r.), a pierdut toate procesele. Nu s-a prezentat și are de plătit o amendă de 103 milioane dată de Consiliul Concurenței și datorii la ANAF de 110 milioane de lei. Acolo neregulile sunt extrem de grave, iar ministrul comunicațiilor mi-a solicitat și voi trimite Corpul de control al primului-ministru, împreună cu persoanele competente de la Finanțe și de la Interne. Sper să vă prezint într-un timp cât mai scurt adevărata dimensiune a situației de la Poșta Română. Dl ministru Nica mi-a comunicat că în jur de 250 de directori nou angajați, cam toți de prin același județ, va trebui să ne dea explicații referitoare la situația inadmisibilă în care a ajuns Compania Națională Poșta Română“, a explicat primul-ministru.
Al doilea control pe care îl va declanșa Corpul de control al primului-ministru este la solicitarea ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, la Agenția Domeniilor Statului. În prezent, Agenția are o valoare totală a creanțelor înregistrate – deci bani care trebuie încasați la ADS și neîncasați – de 375 de milioane de lei, bani care ar trebui plătiți ADS-ului și nu sunt plătiți, a spus Ponta.
„Deci, avem 375 de milioane de lei la ADS gaură de la vechiul guvern, avem 210 milioane la Poșta Română. Suntem doar la început. Cred că avem obligația să oprim aceste proceduri de fraudare a banului public și, în același timp, să verificăm organele competente, pentru a trage la răspundere pe cei care se fac vinovați“, a conchis el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS