17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi romi, reţinuţi pentru trafic de influenţă şi şantaj

Doi romi, reţinuţi pentru trafic de influenţă şi şantaj

În noaptea de luni spre marți, dosarul în care sunt implicați Silvian Toma şi Cătălin Spătaru a revenit în atenţia procurorilor din Mehedinţi, după ce au fost anunţaţi de fratele omului de afaceri Silvian Toma că doi cetăţeni de etnie romă îl şantajează şi îi cer bani. Ionuţ Buştean şi Mihai Conea au fost prinşi în flagrant în timp ce îi cereau fratelui lui Silvian Toma 30.000 de lei, bani care ar fi trebuit să ajungă la o persoană ce i-ar fi ajutat pe romii reținuţi în dosarul de evaziune fiscală, dar şi pe cei doi oameni de afaceri Spătaru şi Toma. De teama anchetatorilor, fratele lui Silvian Toma a refuzat orice înţelegere cu romii din Strehaia şi i-a anunţat imediat pe ofiţerii de la BCCO Mehedinţi care se ocupă de caz. Asupra romilor au fost găsite mai multe monede care la prima vedere par a fi din aur, însă procurorii bănuiesc că sunt false. Galbenii ar fi fost folosiţi ca o garanţie la împrumutul celor 30.000 de lei.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi a confirmat că cei doi romi din Strehaia sunt încarceraţi, însă dosarul este instrumentat de ofiţerii BCCO.
Cei doi romi reţinuţi în noaptea de luni spre marți sunt rude cu cetăţenii de etnie romă acuzaţi în februarie de organizarea unui grup infracțional, specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul cauzat prin aceste activităţi fiind de 20.000.000 de euro.
Anchetatorii din Mehedinţi au audiat atunci 34 de persoane vizate în acest caz, suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, fiind implicate şi numele unor importanţi oameni de afaceri din Hunedoara, Timişoara şi Argeş.
Cei doi romi au fost ridicaţi şi conduşi la sediul Parchetului din Drobeta Turnu Severin, iar după audieri au fost transferaţi în arestul IPJ Mehedinţi pentru 24 de ore. De aici, procurorul de la BCCO Mehedinţi îi va prezenta în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Romii sunt acuzaţi de trafic de influenţă, şantaj şi favorizarea infractorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS