17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMitrică vrea scaunul de primar

Mitrică vrea scaunul de primar

Judecătorii din Segarcea au respins cererea de a exercita funcţia de primar formulată de Valentin Mitrică, edilul din comuna doljeană Giurgiţa judecat pentru abuz în serviciu, delapidare, fals intelectual şi angajarea şi efectuarea de plăţi peste limitele maxime ale cheltuielilor aprobate prin bugetul local. Valentin Mitrică şi Marin Nica, fostul contabil al Primăriei Giurgiţa, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea în iulie 2011, fiind acuzaţi că au cheltuit peste 1,5 milioane de lei ilegal. Cei doi sunt acuzaţi că au atribuit fără licitaţii mai multe lucrări de reparaţii sau investiţii decontate de la bugetul local, dar şi că au plătit din bugetul primăriei lucrări neexecutate sau făcute prost. Una din investiţiile cu „cântec“ făcute de edilul din Giurgiţa este o toaletă din scândură ridicată în curtea grădiniţei din localitate cu suma de… 90.000 de lei. Aceeaşi firmă a efectuat şi lucrările la sistemul de alimentare cu apă al comunei, primind din bugetul comunei plăţi pentru lucrări neexecutate sau executate prost în valoare de aproximativ 350.000 de lei. Mitrică şi Nica au mai fost acuzaţi că au prejudiciat bugetul localităţii prin încheierea unor contracte prin care primăria se obliga, în caz de neplată la termen a facturilor, la penalităţi de întârziere enorme, cuprinse între 1-5% pentru fiecare zi de întârziere. În februarie, anul acesta, Judecătoria Segarcea a revocat măsura arestării preventive şi a dispus eliberarea din arest a celor doi. În schimb, instanţa l-a obligat pe Mitrică să nu se apropie de angajaţii primăriei, să nu intre în sediul Primăriei Giurgiţa şi să nu mai desfăşoare activitatea de primar.
Pe 26 aprilie, Mitrică a cerut judecătorilor să ridice interdicţia de a intra în sediul primăriei, de a-şi desfăşura activitatea de primar, dar şi de a se deplasa la spectacole sportive ori culturale. Judecătoria Segarcea a respins cererea primarului, care a hotărât să facă recurs.
Luni, Tribunalul Dolj a hotărât să înlăture interdicţia lui Mitrică de a se deplasa la spectacole sportive sau culturale şi a menţinut celelalte interdicţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS