14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLiber la alimente lăsate-n soare

Liber la alimente lăsate-n soare

Târgujienii s-au îngrămădit la târgul anual de 1 mai de la Drăgoieni, de la marginea municipiului Târgu Jiu. Din păcate, deşi comisarii de la Protecţia consumatorului au fost prezenţi, comercianţii nu s-au conformat indicaţiilor acestora şi şi-au ţinut tot în soare produsele şi preparatele din carne.
Comisarii de la OPC, cei de la Direcţia de Sănătate Publică şi reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj au făcut mai mult act de prezenţă, nici unul dintre comercianţii găsiţi cu nereguli nefiind amendaţi. Carne de toate felurile ţinută în bătaia razelor de soare, mici prăjiţi şi carne preparată la grătar, frigărui nefăcute, toate ţinute în soare, au reprezentat un pericol pentru cei veniţi la distracţie. „Nu am aplicat sancţiuni, le-am dat indicaţii comercianţilor care îşi ţineau produsele în razele soarelui. Carnea trebuie ţinută în frigidere, nu la soare. În rest, mari nereguli nu au fost. Mulţi nu aveau afişat gramajul lângă preţ, dar au remediat problemele“, a spus Rodica Braia, şefa OPC Gorj.
Mii de târgujieni, dar şi cetăţeni din comunele învecinate au venit să petreacă ziua de 1 Mai în dumbrava de la Drăgoieni. La serbarea câmpenească au fost prezente şi câteva dintre oficialităţile locale. Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj, s-a distrat alături de nepoata sa, amândoi dându-se în tiribombele din târg. 60 de poliţişti locali au asigurat liniştea şi ordinea publică în Dumbrava Drăgoieni, alături de zeci de jandarmi. Nici poliţiştii din cadrul IPJ Gorj nu au lipsit de la datorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS