17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIncendii violente în Bariera Vâlcii

Incendii violente în Bariera Vâlcii

Două incendii puternice au distrus, duminică noapte şi luni noapte, cinci case şi un depozit de cherestea din cartierul craiovean Bariera Vâlcii, pagubele totale fiind estimate la aproape 700.000 de lei.
Primul incendiu a izbucnit duminică noapte, în jurul orei 02.00, la un depozit de cherestea de pe strada Toamnei. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj au trimis la faţa locului patru autospeciale şi o ambulanţă SMURD, însă la sosirea lor flăcările deja cuprinseseră depozitul şi un atelier de producţie pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi, existând riscul să se extindă şi la locuinţele învecinate din cauza vântului. Incendiul a distrus depozitul de cherestea şi atelierul de producţie, arzând aproximativ 120 de metri cubi de cherestea, 240 de uşi şi mai multe utilaje. De asemenea, focul s-a extins la o casă de pe strada Viilor, din apropierea depozitului, cuprinzând 100 de metri pătraţi din acoperiş. După ce au reuşit să lichideze incendiul, pompierii au stabilit că focul a pornit de la un scurtcircuit produs la instalaţia electrică a utilajelor din atelierul de producţie. Pagubele au fost evaluate la aproximativ 600.000 de lei în cazul depozitului şi 20.000 de lei la casa al cărui acoperiş a fost afectat de incendiu.
După 24 de ore, luni noapte, în jurul orei 01.30, pompierii au fost solicitaţi să intervină din nou pentru stingerea unui incendiu izbucnit în cartierul Bariera Vâlcii, la o locuinţă de pe strada Zmeurei.
Reprezentanţii ISU Dolj au precizat că, la sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se extinsese la două locuinţe de pe strada Bradului, una de pe strada Rodnei şi alta de pe strada Zmeurei. Pompierii au trimis la locul incidentului cinci autospeciale şi un echipaj de descarcerare, operaţiunea de stingere a focului fiind supravegheată de inspectorul-şef al ISU Dolj.
După ce au lichidat incendiul, pompierii au stabilit că acesta a pornit de la o lumânare lăsată aprinsă de proprietarul unei case de pe strada Zmeurei. În total au fost afectate patru case şi o anexă, pagubele totale fiind evaluate la aproximativ 70.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS