16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrafic de influenţă la Spitalul Militar

Trafic de influenţă la Spitalul Militar

O infirmieră a Spitalului Militar Craiova a fost arestată preventiv la cererea procurorilor DNA – Serviciul Teritorial Craiova, care au stabilit că femeia a cerut aproximativ 11.000 de euro pentru a aranja angajarea a două persoane în cadrul Ministerului Apărării Naţionale

Procurorii Direcției Naționale An­tico­rupție – Serviciul Teritorial Craiova au comunicat vineri că au început cercetările penale faţă de Elena Aurel, infirmieră la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja“ Craiova, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.
Cercetările în acest caz au fost începute de procurorii Anticorupţie după ce două persoane s-au plâns că, între anii 2010 şi 2012, infirmiera Elena Aurel le-a cerut în total 10.500 de euro și 1.800 de lei, bani care trebuia să ajungă la anumiţi ofițeri superiori din cadrul Ministerului Apărării Naționale. În schimbul banilor, cele două persoane urma să fie angajate în cadrul armatei și, ulterior, transferate în garnizoana pe care o doreau.
Miercuri, procurorii au organizat un flagrant, iar Elena Aurel a fost prinsă în timp ce primea de la un denunţător 2.000 de euro și 1.000 de lei, bani care fuseseră marcaţi.
După organizarea flagrantului, infirmiera a fost reţinută pentru 24 de ore şi dusă în arest, iar joi Tribunalul Dolj a emis pe numele ei un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile pentru trafic de influență în formă continuată.
Reprezentanţii Spitalului Militar Craiova au precizat că DNA nu a comunicat unităţii medicale nimic oficial în ceea ce o priveşte pe infirmiera Elena Aurel, dar şi că au aflat de la rudele acesteia că are ceva „probleme“ cu legea. „Pentru că ieri (joi – n.r.) nu s-a prezentat la serviciu, am încercat să luăm legătura cu ea şi am aflat de la familie că are probleme cu DNA-ul. Când vom primi un act oficial de la DNA, i se va suspenda contractul de muncă până când instanţa se va pronunţa asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei infirmierei“, a declarat dr. Iovan Vlădaia, purtătorul de cuvânt al Spitalului Militar Craiova.

A mai fost condamnată

Infirmiera Elena Aurel nu este la prima întâlnire cu oamenii legii. În 2003, femeia a fost condamnată de Tribunalul Militar Timişoara la trei ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, uz de fals şi complicitate la înşelăciune.
În acest dosar, procurorii de la Parchetul Militar din Craiova au stabilit că, în 1996, cpt. Neron Murgu, pe atunci şef al Serviciului Financiar al Spitalului Militar Craiova, a întocmit două cereri de credit către BIR Craiova, pe numele a două femei, menţionând în mod fals că ele ar lucra în cadrul spitalului ca infirmieră, respectiv contabilă. Documentele false au fost ştampilate de plt.mj. Constantin Stancu, şeful Biroului Documente Secrete.
Ulterior, cei doi şefi din cadrul Spitalului Militar Craiova au obţinut în baza altor falsuri credite de la BIR şi au susţinut în faţa procurorilor că „creierul“ înşelăciunilor a fost infirmiera Elena Aurel, care se ocupa cu racolarea de clienţi pentru împrumuturile fără garanţii. Procurorii militari au mai stabilit că inculpaţii au obţinut de la BIR credite şi în numele unor persoane care nu ştiau de acest lucru şi care s-au trezit datoare la bancă. În 2003, Tribunalul Militar Timişoara i-a condamnat pe cei zece inculpaţi din dosar, printre care cei doi foşti şefi de la Spitalul Militar Craiova şi infirmiera Elena Aurel, toţi primind pedepse cu suspendare.
Dr. Iovan Vlădaia a precizat pentru GdS că nu era angajat al spitalului în perioada în care Elena Aurel a fost condamnată şi ştie doar că infirmiera a mai avut probleme cu justiţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS