30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGăinile de la etajul 11

Găinile de la etajul 11

Un bărbat creşte porumbei, găini şi raţe pe un bloc-turn din Craioviţa Nouă, spre disperarea vecinilor

Olteanul „inventiv“ s-a născut în Craiova, trăieşte la bloc şi creşte porumbei, găini, raţe şi porci, după cum susţin unii vecini, pe acoperişul imobilului cu zece etaje. Bătrânelul trecut de 80 de ani locuieşte în blocul 34 din cartierul Craioviţa Nouă și cară cu liftul ba grăunţe, ba verdeaţă să-şi hrănească vieţuitoarele. Craioveanul nostru face treaba asta de vreo 35 de ani şi mereu a avut discuţii aprinse cu vecinii, dar de fiecare dată i-a pus la punct, ajutat, poate, şi de postura de fost preşedinte la asociaţia de proprietari. De-a lungul timpului, Gheorghe Dragnea a crescut pe acoperişul blocului porumbei, găini, raţe şi chiar porci, chiar dacă aceştia din urmă au fost urcaţi pe bloc doar aşa, ca să-şi trăiască ultimele clipe, după cum spun vecinii exasperați. „Nu se poate aşa! De mai mulți ani suportăm mizeriile acestui om. A adus pe acoperiş până şi un porc. Cu liftul, cum l-a urcat?! Nu ştiu. După care l-a tăiat. În ce hal am ajuns!“, a exclamat cu supărare Nicoliţa Ştefan, o locatară de la etajul zece al blocului 34.

„Cocoşul l-am tăiat, răţoiul a zburat…“

Nea Gică, după cum îi spun vecinii, este dispus să ne prezinte întreaga lui „gospodărie“ de pe bloc. „Acum nu mai am aşa de multe. Mai ţin vreo 20 de porumbei şi zece găini. Cocoşul l-am tăiat. Am avut şi raţe cu câţiva ani în urmă. Mi-au zburat de pe bloc. Am mai găsit răţoiul în staţia de autobuz. Dar este vreo problemă?!“, întreabă omul nedumerit, în timp ce tot mai multe persoane din respectivul imobil, dar şi din blocurile învecinate se plâng că păsările fac larmă, iar deţinătorul lor nu prea le face curăţenie. „Se aude dimineaţa cum cântă cocoşul, porumbeii te asurzesc. Nu este deloc plăcut pentru noi, cei care locuim la etajele superioare. El zice că le face curat, că nu deranjează, dar ce este acolo sus…“, a spus o locatară din blocul 38 B. Aceasta susţine că Gheorghe Dragnea a înfundat cu resturi şi mizerie de la păsări chiar şi scurgerile pentru apă pluvială de la bloc.

Vecinii au declarat război găinilor

Reprezentanţii asociaţiei de proprietari din care face parte blocul 34 sunt cam nehotărâţi în privinţa lui nea Gică. „Nea Gică are de mulţi ani păsări acolo pe bloc. Dacă nu deranjează pe nimeni… L-au reclamat ăştia din bloc, s-au certat între  ei şi acum… Omul este în vârstă“, a spus preşedintele Asociaţiei nr. 42 Craioviţa Nouă, Ion Efrem. Acesta susține că a făcut sesizări chiar şi la primărie în legătură cu aceste nereguli, dar nu s-a luat nici o măsură.
Locul este parcă predestinat, fiindcă la un bloc vecin, cu ceva timp în urmă, alţi locatari creşteau porumbei şi porci.

Poliţia ia măsuri împotriva găinilor

Angajaţii Primăriei Craiova spun că nici nu poate fi vorba de găini la bloc.
„Conform HCL Craiova 319/2009, modificată prin HCL 279/2011 – Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, există zone delimitate, unde se pot creşte animale şi păsări, dar la periferie. Dacă există o astfel de persoană, aceasta riscă să fie amendată cu până la 1.500 de lei. Vom verifica dacă acest caz există şi vom lua măsuri“, a declarat Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS