18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalEnryko Constantines­cu, condamnat definitiv

Enryko Constantines­cu, condamnat definitiv

Curtea de Apel Craiova a hotărât să-l condamne pe Enryko Constantines­cu la opt luni de închisoare pentru loviri şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice. Instanţa a scăzut din pedeapsă cele patru luni de când Enryko este în arest, aşa că acesta mai are de executat patru luni de închisoare.

Enryko Constantines­cu a ajuns în arestul IPJ Dolj la sfârşitul lunii decembrie 2011, fiind acuzat alături de alţi cinci bărbaţi – Marian Surdu, Dragoş Leontinescu, Valentin Ancuţa, Paul Ciovică şi Marin Pruiu – de comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice şi loviri.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au stabilit că, în noaptea de 21 spre 22 decembrie 2011, în timp ce se aflau în barul „Las Vegas“ din Craiova, cei şase inculpaţi au provocat o altercaţie care „a creat disconfort şi temere persoanelor prezente în local“. În timpul scandalului, aceștia l-au lovit şi rănit pe Dănuţ Arşanu, care, încercând să scape, a folosit un spray lacrimogen.
Pe 23 decembrie, Surdu, Leontinescu şi Ancuţa au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, iar pentru Enryko, Ciovică şi Pruiu, care nu fuseseră găsiţi de poliţişti, instanţa a amânat judecarea propunerilor de arestare preventivă. Ulterior, pe 27 decembrie, Judecătoria Craiova a emis mandate de arestare în lipsă pentru 30 de zile pe numele lui Ciovică, Enryko şi Pruiu, iar primii doi s-au prezentat la sediul IPJ Dolj pentru a fi încarceraţi la scurt timp după emiterea mandatelor. Marin Pruiu nu a fost încă găsit, el urmând să fie încarcerat în baza mandatului de arestare când va fi prins. Procurorii au încheiat destul de repede cercetările în acest caz şi, pe 13 ianuarie, i-au trimis în judecată pe cei şase inculpaţi.

Condamnaţi definitiv

După ce au încercat în mai multe rânduri să-i convingă pe magistraţii de la Judecătoria Craiova că pot fi judecaţi şi în stare de libertate, pe 24 februarie, cei cinci inculpaţi şi-au recunoscut faptele şi au fost condamnaţi în baza legii micii reforme în justiţie. Potrivit acestei legi, dacă înainte de începerea cercetării judecătoreşti inculpatul recunoaşte faptele aşa cum au fost prezentate de procurori în rechizitoriu, instanţa poate aplica o pedeapsă redusă cu o treime. Astfel, în cazul lui Enryko şi al amicilor săi, dacă pentru ultraj contra bunelor moravuri pedeapsa este cuprinsă între șase luni şi cinci ani de închisoare, cei cinci au fost condamnaţi la câte opt luni de închisoare. Instanţa a dispus ca Surdu să execute şi o pedeapsă mai veche, de șase luni de închisoare, astfel că, în final, acesta a fost condamnat la 14 luni de închisoare. În cazul lui Ancuţa, pedeapsa este cu suspendare.
Inculpaţii au făcut recurs împotriva sentinţei date de Judecătoria Craiova, dosarul fiind judecat începând cu 26 martie de Curtea de Apel Craiova. Marţi, instanţa s-a pronunţat, respingând ca nefondate recursurile inculpaţilor. Cei cinci au rămas cu pedepsele date de Judecătoria Craiova, din care s-a scăzut perioada cât au stat în arest, aproape patru luni, astfel că Enryko, Leontinescu şi Ciovică mai au de executat câte patru luni de închisoare, iar Surdu – zece luni. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.
Judecătorii au mai hotărât ca, după ce va fi prins, Marin Pruiu să fie judecat separat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice şi loviri.   

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS