17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRomanian Music Awards, din nou la Craiova

Romanian Music Awards, din nou la Craiova

Romanian Music Awards (RMA) se întoarce în acest an la Craiova. Ajunse la cea de-a zecea ediţie, premiile muzicale româneşti vor fi decernate pe 8 iunie (cu doar două zile înainte de alegerile locale), în Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova. Anunţul a fost făcut ieri de edilul-șef al municipiului, Antonie Solomon, într-o conferinţă de presă susţinută la primărie.
„Pe 8 iunie va avea loc un eveniment de excepţie, care a devenit tradiţie. Premiile muzicii uşoare româneşti se desfăşoară la Craiova. Partenerul nostru, care are exclusivitate la acest eveniment, ne-a înţeles doleanţa, iar pentru asta vreau să-i mulţumesc în mod deosebit“, a spus Solomon, strângându-i mâna lui Giovanni Francesco, general manager al Music Channel, organizator al acestui eveniment muzical.
„Ne bucurăm că ne aflăm din nou la Craiova, un oraş unde ne-am simţit foarte bine de fiecare dată. Vom fi pentru a treia oară aici. Am pornit la drum alături de domnul Solomon şi o să continuăm împreună şi anul acesta“, i-a răspuns managerul Music Channel.

Surprize multe, dar… secrete

Despre evenimentul propriu-zis, organizatorul nu a dorit să dea prea multe amănunte, cel puţin deocamdată.
„Anul acesta va fi cea de-a 10-a ediţie a Romanian Music Awards. Fiind un eveniment special, vom avea momente speciale. Cu aproximaţie, vor fi 16-17 momente muzicale, la care vor participa peste 25 de trupe şi artişti solo. Centrul de greutate al evenimentului va consta în cinci-şase momente cu formaţii care au activat în ultimii ani, dar nu mai activează în acest moment. Nu pot să dau nume acum, pentru că suntem în negocieri, dar vă pot spune că e vorba de formaţii care au făcut istorie în România, după ‘90 încoace. Pe unii o să-i vedeţi reunindu-se după mulţi ani de la despărţire“, a spus Giovanni Francesco.
Bugetul acestui eveniment se va ridica la circa 400.000 de euro, însă, potrivit organizatorului, cheltuielile vor fi asigurate exclusiv din fonduri private: „Primăria Craiova acţionează ca partener local strict pe partea de asigurare a infrastructurii, a aprobărilor şi avizelor. Intrarea la spectacol va fi gratuită, cu toate că nu luăm nici un ban de la bugetul local, aşa cum am auzit că s-a speculat prin Craiova chiar de către unii angajaţi ai primăriei. Aşa ni se pare normal, să folosim bani privaţi pentru un eveniment de genul acesta. Ne-am simţit foarte bine aici, iar craiovenii merită acest eveniment“. La premiile muzicii uşoare româneşti nu vor urca pe scenă străini, ci doar artişti români. „Nu vom avea invitaţi din afară. De trei ani am renunţat la invitaţi din exterior pentru că muzica românească a ajuns foarte tare pe plan internaţional, artiştii români sunt din ce în ce mai căutaţi şi, practic, vom avea artişti internaţionali prin artiştii români binecunoscuţi peste hotare care vor veni aici“, a menţionat Giovanni Francesco.
Primarul Antonie Solomon e mulţumit că le face cadou craiovenilor acest eveniment, însă a recunoscut că nu se omoară atât de tare după muzică uşoară actuală: „Eu sunt mai retro. Mie îmi place muzica uşoară românească din anii ‘80 şi iubesc mult muzica populară“.
Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS