17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRâsu junior, şofer teribilist

Râsu junior, şofer teribilist

Fiul unui afacerist din Târgu Jiu a băgat două tinere în spital, una dintre ele fiind grav rănită

Accidentul de circulaţie a avut loc în noaptea de duminică spre luni, pe strada 22 Decembrie 1989, iar cele două tinere au fost rănite în timp ce se aflau pe un trotuar din Târgu Jiu. Cătălin Râsu, de 30 de ani, fiul unui prosper om de afaceri din Târgu Jiu, a scăpat de sub control autoturismul de teren pe care îl conducea, a avariat trei maşini şi le-a accidentat pe cele două fete. Bărbatul conducea cu viteză, iar martorii au spus că părea să fie sub influenţa alcoolului. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Biroului Rutier Târgu Jiu. Din primele cercetări efectuate s-a stabilit că şoferul teribilist, în timp ce conducea un autoturism pe strada 22 Decembrie 1989, a pierdut controlul asupra direcţie de mers şi, pătrunzând pe trotuar, a accidentat două tinere, de 21, respectiv 22 de ani, care se deplasau regulamentar. Şoferul conducea cu viteză pe o stradă cu sens unic şi a accidentat două tinere care se aflau pe trotuar. În plus, maşina de teren condusă de tânăr a lovit trei autovehicule parcate pe marginea şoselei. Cele două tinere au fost transportate la spital, pentru a primi îngrijiri medicale. „Au fost aduse două paciente, de 21 şi 22 de ani, iar din Secţia ATI au fost transferate la Secţiile chirurgie şi ortopedie. Au multiple leziuni, în special fracturi de membre inferioare. Una dintre ele a fost operată, nu sunt complicaţii“, a spus medicul Cristina Căliman, directorul medical al Spitalului Judeţean Târgu Jiu.
Şoferul Cătălin Râsu a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În acest caz a fost constituit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-au produs accidentele de circulaţie.
În septembrie 2008, sora mai mică a lui Cătălin Râsu şi-a pierdut viaţa după ce motocicleta pe care se afla a fost implicată într-un grav accident rutier. Radu Văduva, logodnicul Olianei Râsu, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, fiind vinovat de moartea iubitei sale. Văduva, care conducea cu viteză mult peste limita legală, a lovit un cal care i-a apărut în faţă. În urma accidentului, Oliana Râsu, pasager pe motocicletă, a decedat pe loc, iar Văduva a suferit mai multe leziuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS