17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDescinderi la membrii unui grup acuzat de evaziune şi înşelăciune

Descinderi la membrii unui grup acuzat de evaziune şi înşelăciune

Poliţiştii şi jandarmii din Olt au efectuat ieri patru descinderi domiciliare la locuinţele unor suspecţi de fals, evaziune fiscală şi înşelăciune, care ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 1.300.000 de lei.
Potrivit IPJ Olt, poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, sub coordonarea procurorului-şef al DIICOT- Biroul Teritorial Olt, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă Olt şi jandarmi din cadrul Jandarmeriei Olt, au efectuat ieri descinderi la locuinţele suspecţilor Petre N., de 33 de ani, Sorin M., de 44 de ani, Ion P., de 41 de ani, toţi din municipiul Slatina, şi Bădiţă T., de 42 de ani, din municipiul Drăgăşani, judeţul Vâlcea.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate cinci telefoane mobile, zece cartele SIM, două memory card, o ştampilă, un pistol cu gaze marca Walter calibru 9 mm, 34 de cartuşe cu gaz şi mai multe documente de evidenţă contabilă.
Cercetările efectuate până în prezent de poliţiştii din cadrul SCCO Olt arată că cele patru persoane s-au asociat într-un grup infracţional organizat, în vederea comiterii de infracţiuni. Grupul, condus de Sorin M. şi Bădiţă T., a emis file CEC fără acoperire, creând un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de lei.
De asemenea, cei în cauză au folosit documente false şi fictive, obţinând astfel credite de la o unitate bancară din municipiul Slatina în valoare de aproximativ 300.000 de lei.
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, înşelăciune, fals intelectual, uz de fals şi fals privind identitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS