13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn om de afaceri şi-a pus capăt zilelor în curtea casei

Un om de afaceri şi-a pus capăt zilelor în curtea casei

Un om de afaceri de 60 de ani din Mehedinţi şi-a pus capăt zilelor ieri-dimineaţă în curtea casei sale din Drobeta Turnu Severin. Bărbatul a lăsat un mesaj pentru familie prin care şi-a cerut iertare, apoi a pus mâna pe un pistol şi s-a împuşcat în gură. Cadavrul a fost descoperit de un vecin.

Vestea sinuciderii i-a şocat pe toţi oamenii care locuiesc pe strada Mareşal Averescu din Drobeta Turnu Severin, acolo unde Constantin Murgu deţinea o vilă şi unde venea o dată pe săptămână. Vecinii şi cunoscuţii spun că bărbatul nu avea nici un motiv să îşi ia viaţa. Acesta avea o situaţie financiară foarte bună, mai deţinea un imobil şi un restaurant în oraşul Vânju Mare, iar afacerea îi mergea foarte bine. „Suntem pur şi simplu şocaţi. Îl cunoşteam de domnul Murgu, venea rar pe aici, dar îl ştiam de mult. Era un om vesel, locuia cu familia la Vânju Mare, avea şi un restaurant acolo“, a spus o vecină.
Se pare totuşi că motivul principal pentru care omul de afaceri a luat decizia să îşi încheie socotelile cu viaţa ar fi fost o boală gravă, pe care o descoperise de curând. La primele ore ale dimineţii, un vecin a ieşit în curte şi l-a văzut pe bărbat zăcând chiar pe scările casei într-o baltă de sânge. Atunci a pus mâna pe telefon şi l-a anunţat pe un nepot al victimei.
„Pe la 4.30 am ieşit afară şi când mi-am aruncat privirea la vecinul Murgu în curte, l-am văzut căzut pe scări şi cu mult sânge pe lângă el. M-am apropiat şi am văzut că era împuşcat şi avea un pistol lângă el. M-am speriat foarte tare. L-am sunat pe nepotul vecinului şi i-am spus ce s-a întâmplat. Vecinul Murgu avea o situaţie financiară bună, dar în ultimul timp se cam schimbase, am auzit că s-a îmbolnăvit grav. Probabil că de aceea s-a şi împuşcat“, a spus bărbatul care a găsit trupul neînsufleţit al omului de afaceri.
La faţa locului au ajuns echipe de criminalişti şi medici legişti care au stabilit că decesul a survenit în urma unei împuşcături cu un pistol Geko de 6,5 milimetri. Poliţia a ridicat din casa omului de afaceri o armă cu alice pe care acesta o deţinea legal, dar şi pistolul cu care s-a sinucis.
„În această dimineaţă (ieri-dimineață – n.r.), ofiţerul de serviciu a fost anunţat prin apelul 112 despre faptul că în curtea unui imobil se află o persoană decedată prin împuşcare. La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă, formată din criminalişti şi ofiţeri. Din primele cercetări, este vorba despre un bărbat de 60 de ani, care s-a împuşcat. Acesta a lăsat un bilet rudelor prin care şi-a explicat gestul“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt IPJ Mehedinţi.
Nimeni din familia omului de afaceri nu își făcuse ieri apariția la morga spitalului unde a fost transportat trupul neînsufleţit al acestuia, dar nici la locuinţa unde bărbatul şi-a luat viaţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS