14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProcesul lui Bercea Mondial a ajuns la Craiova

Procesul lui Bercea Mondial a ajuns la Craiova

Curtea de Apel Craiova a început ieri judecarea apelului formulat de Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, care a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare de Tribunalul Olt pentru tentativă de omor.
Bercea Mondial a fost arestat preventiv pe 20 februarie 2011, fiind acuzat că şi-a înjunghiat unul dintre nepoţi, pe Ionuţ Anghel, zis Mercedes, de 17 ani, într-un bar din Drăgăneşti-Olt. Iniţial, Mercedes a declarat că unchiul său a intrat în bar împreună cu doi dintre verişorii săi, însă ulterior şi-a schimbat declaraţia.
În aprilie 2011, Bercea, Fănica Anghel, soţia acestuia, şi Florin Anghel, zis Ambasador, unul dintre fiii lor, au fost trimişi în judecată pentru comiterea mai multor infracţiuni, de la tentativă de omor şi până la mărturie mincinoasă, iar la sfârşitul lunii februarie, anul acesta, Tribunalul Olt i-a condamnat pe cei trei inculpaţi. Astfel, atât Sandu Anghel, cât şi fiul său au fost condamnaţi la câte șapte ani şi șase luni de închisoare. Soţia lui Bercea a fost găsită vinovată pentru comiterea infracţiunii de instigare la mărturie mincinoasă, fiind condamnată la trei luni de închisoare, însă cu suspendare. Cei trei inculpaţi au atacat cu apel decizia instanţei, dosarul fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova pe 6 aprilie. Ieri, la primul termen de judecată, Curtea de Apel Craiova a respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu formulată de Sandu Anghel. Următorul termen a fost fixat de judecători pentru data de 24 aprilie.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS