12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPercheziţii la traficanţii de carne vie

Percheziţii la traficanţii de carne vie

Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, coordonaţi de un procuror din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova au efectuat ieri-dimineaţă o acţiune pentru destructurarea unui grup infracţional, care se ocupa cu traficul de persoane. Mulți dintre membrii grupului sunt cercetați sau condamnați pentru infracţiuni asemănătoare.
Ieri-dimineaţă, oamenii legii au făcut 26 de percheziţii domiciliare, cele mai multe în oraşul Balş, Olt, la membrii sau apropiaţii clanului Pariş, care au mai fost „călcaţi“ de poliţiştii de la Crimă Organizată şi în anul 2010. Alte cinci descinderi au fost efectuate în judeţul Gorj, una în Filiaşi şi alta în comuna Iancu Jianu, judeţul Olt.
Potrivit anchetatorilor, membrii grupului sunt suspectaţi că, în perioada 2009 – 2012, au racolat în jur de 100 de victime, tinere cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, provenind din judeţele Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman şi Gorj pe care, sub promisiunea oferirii unui loc de muncă bine plătit (de obicei bonă sau chelneriţă), le-au transportat în Milano, Italia. Odată ajunse în Italia, victimelor le erau luate actele şi telefoanele mobile, după care erau bătute şi obligate să se prostitueze în oraşul Milano şi în localităţile învecinate.
Anchetatorii au mai precizat că, până în prezent, membrii grupării au obţinut peste 2.000.000 de euro de pe urma victimelor, sumele de bani obţinute din prostituţie fiind cheltuite pentru achiziţionarea de case, maşini de lux sau apartamente. După efectuarea percheziţiilor, peste 30 de persoane, suspectate de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani, au fost duse la DIICOT pentru a fi audiate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS