15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAchitaţi pentru „tras cu cardul“

Achitaţi pentru „tras cu cardul“

http:http://www.youtube.com/watch?v=nkgFvms0CGc

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat la închisoare cu suspendare o parte dintre membrii unui grup de carderi, iar pe ceilalţi i-au achitat pentru toate infracţiunile pentru care au fost trimişi în judecată

Petrişor Orbuleţu, Dorin Popescu, Florin Cristea şi Marin Cătănescu, membrii unui grup specializat în comiterea de infracţiuni cu carduri de credit, au fost reţinuţi de poliţişti la sfârşitul lunii aprilie 2011, după mai multe luni de supraveghere. Primii doi au fost ridicaţi în timp ce se întorceau din Bulgaria, de unde cumpăraseră aparatură pentru copierea datelor cardurilor de credit, iar ultimii au fost reţinuţi după mai multe percheziţii domiciliare făcute de ofiţerii BCCO în Craiova.
Alt membru al grupului, Gabriel Băluţă, a fost prins de poliţiştii italieni pe 20 aprilie, în timp ce se pregătea să se îmbarce într-un avion cu destinaţia Cancun, Mexic. Asupra lui au fost găsite 120 de carduri clonate, care fuseseră ascunse într-un volan de play-station şi într-un ceas de cameră.
Anchetatorii au stabilit că Petrişor Orbuleţu, Dorin Popescu, Florin Cristea, zis Vide, Gabriel Băluţă, Marin Cătănescu şi Florentina Micu s-au ocupat cu obţinerea, prelucrarea şi rescrierea datelor cardurilor bancare, retragerea de bani cu carduri false de pe teritoriul SUA sau altor state care permit încă folosirea cardurilor fără cip. Banii scoşi din bancomate erau trimişi către membrii grupului sau către „săgeţi“ prin Western Union, fiind investiţi în aparatură performantă pentru copierea datelor cărţilor de credit, maşini sau mobilă.

Au „picat“
la interceptări

Procurorii DIICOT au consemnat în rechizitoriul prin care i-au trimis pe cei 13 inculpaţi în judecată că probe ale activităţii lor de pe teritoriul Italiei, SUA sau Argentinei sunt şi convorbirile telefonice ori comunicările făcute de ei prin yahoo messenger.
Pe 17 februarie 2011, a fost interceptată o convorbire între Florentina Micu şi Petrişor Orbuleţu, în care acesta se plângea că aparatura „plantată“ a mers numai o oră.
Orbuleţu: „Să-mi bag …., mă, dacă nu-ţi spun, că, dacă nu am o… aşa, nişte… o stare de nervi, mă, mânca-ţi-aş, să mor dacă te mint! Sâmbătă am muncit ce am muncit şi când ne-am întors acasă… ochelarii au mers o oră“.
O: „Bă, îţi vine să înnebuneşti“.
Micu: „Fir-ar ai dracu’ de ochelari“.
O: „Bă, mânca-ţi-aş, o oră, o oră… de… de îţi vine să-ţi iei câmpii. Ceva imposibil…“
De asemenea, membrii grupului vorbeau pe messenger despre ţările în care se mai poate „trage“ de pe carduri şi unde nu. O persoană îl ruga pe Florin Cristea, alias „cerbnordic“, să o îndrume „undeva unde știi tu că se fac bani acuma“. „Păi în Europa nu mai merg pe nicăieri, nu mai e nici o ţară“, i-a răspuns Cristea.
Într-o altă convorbire dintre Petrişor Orbuleţu şi Florin Cristea pe 20 aprilie, Cristea i-a comunicat lui Orbuleţu că aparatura a mers bine:
Cristea: „A mers aia iară“.
Orbuleţu: „A, bine că a mers“.
C: „A… a mers 75 de lei… 750“.
O: „Şi cui? Ai lăsat-o cuiva acolo?“.
C: „I-am lăsat-o lu Gabi“.
O: „Păi şi Gabi ce face cu ea?“.
C: „Păi o ia, o bagă în geantă, ori ce, crezi că mai merge?“.
O: „A! Trebuia să i-o fi lăsat-o lu’ Sergiu“.
C: „Ce?“
O: „Lu’ Sergiu, încerca el“.

Suspendări şi achitări

În baza probelor strânse, în octombrie 2011, procurorii DIICOT au dispus trimiterea celor 13 inculpaţi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, falsificare a instrumentelor de plată electronică şi spălare de bani. Unii inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru complicitate la comiterea acestor infracţiuni.
Miercuri, judecătorii de la Tribunalul Dolj s-au pronunţat în acest dosar. Petrişor Orbuleţu, Cristea, Cătănescu şi Popescu au fost achitaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi spălare de bani şi au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică. Băluţă a fost şi el achitat pentru cele două infracţiuni şi a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare falsificare de carduri.
Claudia Orbuleţu, Alexandru Orbuleţu, alţi membri ai grupului, şi Florentina Micu au primit un an de închisoare cu suspendare, fiind şi ei achitaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, spălare de bani, acces fără drept la un sistem informatic şi falsificare de carduri. Ceilalţi cinci inculpaţi au fost achitaţi. Atât procurorii, cât şi inculpaţii pot face apel împotriva sentinţei date miercuri de Tribunalul Dolj.

Confiscări

Instanţa a dispus confiscarea de la inculpaţi a contravalorii sumei de 81.736 de dolari, reprezentând sumele de bani obţinute din săvârşirea infracţiunilor. În plus, judecătorii au dispus confiscarea aparaturii găsite în maşina cu care se deplasau Petrişor Orbuleţu şi Dorin Popescu, dar şi ridicarea sechestrului de pe Mercedesul lui Petrişor şi Claudia Orbuleţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS