17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTaxele de studiu pentru studenţi rămân neschimbate

Taxele de studiu pentru studenţi rămân neschimbate

Veşti bune pentru studenţii care au fost admişi pe locurile cu taxă. La Universitatea din Craiova, taxa de studiu rămâne aceeaşi. „Nu avem în vedere posibilitatea de a creşte taxa de studiu. A creşte taxele de studiu în acest moment nu e realist. Mi-aş dori studenţi care să poată plăti taxe mai mari, dar nu cred că se poate face aşa ceva“, a declarat prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, rectorul universităţii, care a explicat că anul acesta sumele adunate din taxele plătite de studenţi au scăzut dramatic faţă de anii trecuţi, în condiţiile crizei economice şi a scăderii puterii financiare a părinţilor studenţilor.

„Mi-aş dori să nu mai fim nevoiţi să luăm studenţi cu taxă“

De altfel, actualul rector al Universităţii din Craiova intenţionează ca în următorii patru ani să elimine definitiv taxa de studiu prin renunţarea la locurile cu taxă. „Mi-aş dori ca patrimoniul universităţii să producă suficienţi bani şi să nu mai fim nevoiţi să luăm studenţi cu taxă. Vom putea avea absolvenţi mai puţini, dar mai performanţi. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să facem economii şi să producem mai mulţi bani“, a precizat prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor. Acesta a explicat că Universitatea din Craiova va putea obţine bani odată cu finalizarea lucrărilor la S200. Asta deoarece doar două-trei niveluri din cele 12 vor fi folosite de Universitate. Restul urmează să fie închiriate unor firme.
„Sunt 25.000 mp de spaţii în S200. Dacă închiriem 20.000 mp şi obţinem bani de acolo, vom putea finanţa o bună parte din cheltuielile universităţii fără ca studenţii să mai fie nevoiţi să plătească taxe“, a mai spus rectorul universităţii. În plus, instituţia ar putea obţine fonduri şi cu ajutorul brevetelor. „De exemplu, prof. univ. dr. Nicolae Giugea are omologat un soi de viţă-de-vie pentru struguri de masă. Universitatea a omologat soiul şi acum trebuie vândut“, a explicat prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS