15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalNepoţii vicepreşedintelui Persu, la judecată

Nepoţii vicepreşedintelui Persu, la judecată

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată a celor doi nepoţi ai vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu, acuzaţi de trafic de droguri de risc, respectiv complicitate la trafic de droguri de risc

Alina Maria Persu, de 26 de ani, a fost reţinută de procurorii DIICOT pe 17 februarie, sub acuzaţia de trafic de droguri de risc (canabis). Anchetatorii au precizat că alături de Alina Persu sunt cercetați pentru comiterea aceloraşi infracţiuni şi fratele ei, Dan Alexandru Persu, de 25 de ani, dar şi Bogdan Nicolae Mavrea, de 23 de ani.
În urma verificărilor făcute în acest caz, procurorii au stabilit că, în cursul anului 2011, Dan Persu şi Bogdan Mavrea au înfiinţat pe raza comunei vâlcene Măldăreşti o cultură de canabis. După ce plantele au ajuns la maturitate, cei doi tineri au recoltat aproximativ 5 kg de muguri, din care o parte a fost depozitată acasă la Dan Persu, iar o altă parte, la locuinţa surorii sale din Craiova. Dan Persu este cel care se ocupa de găsirea clienţilor pentru canabisul care era vândut cu 25 de lei gramul de acasă de la sora sa.
Pe 17 februarie, anchetatorii au făcut două percheziţii domiciliare, una în comuna Măldăreşti şi una în apartamentul din Craiova în care locuia Alina Persu. În casa tinerei, într-un şifonier, sub haine, anchetatorii au găsit aproximativ 500 de grame de canabis, droguri ce proveneau din cultura înfiinţată în Măldăreşti. Pe şifonier, aceștia au mai găsit o pungă cu muguri de canabis.
O zi mai târziu, Alina Persu a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, iar procurorii au dispus faţă de ceilalţi doi suspecţi obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu. La jumătatea lunii martie, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a fraţilor Persu pentru trafic de droguri de risc, respectiv complicitate la infracţiunea de trafic de droguri de risc. Pe 13 februarie, Tribunalul Dolj a menţinut arestul preventiv pentru Alina Persu, însă ieri a admis cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de tânără. Procurorii au la dispoziție 24 de ore pentru a face recurs împotriva hotărârii luate ieri de judecătorii de la Tribunalul Dolj.
Următorul termen în acest dosar a fost stabilit de judecători pentru 25 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS