26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPedepse mai mari pentru Poşulescu şi Capotescu

Pedepse mai mari pentru Poşulescu şi Capotescu

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au mărit pedepsele date de Tribunalul Dolj membrilor unui grup infracţional, printre care Capotescu şi Poşulescu, pentru fabricarea sau deţinerea de echipamente pentru falsificarea cardurilor şi acces fără drept la un sistem informatic.
Adrian Poşulescu, Gheorghe Laurenţiu Capotescu, zis Pătatu, şi Decebal-Simion Gănescu au fost reţinuţi de procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova pe 19 mai 2011, în urma unor percheziţii făcute în Bănie.
Cercetările în acest caz au fost începute în februarie, acelaşi an, după ce ofiţerii BCCO Craiova au aflat că dintr-un imobil din zona Liceului CFR se vinde aparatură pentru copierea datelor cărţilor de credit. Informaţiile îl indicau pe Covaci-Junior Poenaru, de 19 ani, din Craiova, care asigura legătura între fabricantul aparaturii şi cumpărători. Din interceptări, oamenii legii au aflat că fabricantul aparaturii este Adrian Poşulescu, care se întâlneşte cu eventualii cumpărători în barul Ramses, care îi aparţine. Ulterior, anchetatorii au aflat că alt intermediar între Poşulescu şi cumpărători era şi Capotescu. Acesta din urmă i-a adus un client din Zimnicea lui Poşulescu, pe Decebal-Simion Gănescu, de 27 de ani, cei doi întâlnindu-se în barul Ramses pe 10 mai. Pe 18 mai, Gănescu a venit din nou la Craiova pentru a ridica o gură de bancomat confecţionată de Poşulescu. A fost prins la ieşire din barul Ramses, iar în rucsacul său au fost găsite o gură de bancomat, două carduri clonate, un laptop şi două hard-diskuri. O zi mai târziu, poliţiştii i-au ridicat şi pe Poşulescu, Capotescu şi Poenaru, după care au cerut şi obţinut arestarea preventivă a trei dintre suspecţi – Gănescu, Poşulescu şi Capotescu. Toţi patru au fost trimişi în judecată în iulie 2011, iar în noiembrie au şi fost condamnaţi. Poşulescu şi Capotescu au primit câte doi ani de închisoare, Gănescu – trei ani, iar Poenaru a scăpat cu un an de închisoare cu suspendare.
Procurorii au făcut apel, iar luni Curtea de Apel Craiova le-a mărit pedepsele inculpaţilor. Gănescu, Poşulescu şi Capotescu s-au ales cu câte trei ani de închisoare cu executare, iar Poenaru, cu trei ani de închisoare cu suspendare. Hotărârea Curţii de Apel Craiova poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS