12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFostul medic-șef al UPU, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Fostul medic-șef al UPU, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Liliana Puiu Crăciun, medic la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean din Târgu Jiu (fosta șefă a UPU – n.r.), a fost trimisă în judecată, luni, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Este primul astfel de caz din Gorj.

Medicul specialist în medicină de urgență, Liliana Puiu Crăciun, este trimisă în judecată pentru moartea Lorenei Ionela Buicu, o pacientă de 24 de ani. În rechizitoriul procurorului de caz se arată că expertiza efectuată la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici“ demonstrează că tratamentul efectuat de Liliana Puiu Crăciun nu a fost aplicat în mod corect, iar infestarea tinerei cu un stafilococ anaerob s-a produs în urma injecțiilor făcute de aceasta. În toamna anului 2008, Lorena Buicu a mers la cabinetul particular al medicului Liliana Puiu Crăciun, pentru că avea dureri la spate. Medicul-șef al UPU a început să-i administreze infiltrații pe cale injectabilă pentru calmarea durerilor. Pacienta se simțea, însă, din ce în ce mai rău. Familia ei i-a spus medicului Crăciun că vrea să o ducă pe Lorena la spitalul din Târgu Mureș. Din păcate, deși Crăciun a eliberat o trimitere, nu le-a pus la dispoziție o ambulanță spre a-i duce la Mureș. Pacienta a ajuns noaptea la spitalul din Târgu Mureș, iar până dimineața a făcut două stopuri cardio-respiratorii.

Fata a murit la Târgu Mureș

Mama Lorenei, Maria Buicu, a luptat ani întregi cu sistemul și a făcut tot posibilul ca vinovații de moartea fiicei sale să fie pedepsiți. „Medicii de la Târgu Mureş au spus că fata era infectată cu un streptococ piogen care s-a găsit acolo unde s-au făcut injecţiile. Era vorba despre o bacterie anaerobă. Am dus fata la spitalul din Târgu Mureş pentru că se simţea foarte rău. A ajuns noaptea şi până dimineaţa a făcut două stopuri cardio-respiratorii. A stat o săptămână în comă, iar după alte cinci a murit. Așteptam de aproape trei ani și jumătate această decizie. Nu există condamnare pentru ceea ce a făcut. Sper ca justiția și Dumnezeu să facă dreptate. Nu vreau ca acest medic să mai facă rău altor oameni“, a spus Maria Buicu, mama pacientei decedate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS