20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei studenţi, prinşi la furat de ştergătoare

Trei studenţi, prinşi la furat de ştergătoare

O patrulă formată din subofiţeri ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova a observat în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 2.30, trei tineri care sustrăgeau capacele de la roţile unei maşini parcate pe strada Desnăţui, în zona blocului A24 din cartierul Rovine. Când i-au văzut pe oamenii legii, tinerii au încercat să fugă de la locul faptei, însă, după o urmărire de circa 200 m, jandarmii au reuşit să-i imobilizeze, conducându-i la sediul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova. Acolo au aflat că cei trei sunt Constantin Deaconu, de 22 de ani, din Făureşti, judeţul Vâlcea, Alexandru Costache şi Octavian Mihai Alexandru, ambii de 20 de ani, din oraşul Bălceşti, judeţul Vâlcea, toţi trei studenţi la Inginerie Electrică, în cadrul Universităţii din Craiova.

Închisoare de la 3 la 15 ani

Luaţi la întrebări de jandarmi, tinerii au spus că ieşiseră la plimbare prin oraş cu un autoturism Volkswagen Golf III. Identificând maşina, oamenii legii au procedat la percheziţionarea acesteia, descoperind în interior nu mai puţin de 70 de lamele de ştergător parbriz, 19 antene radio şi 4 capace de roţi.
„Cei trei tineri au recunoscut că au sustras aceste obiecte de la diferite autoturisme şi intenţionau să le valorifice. Ei au fost predaţi Secţiei 3 Poliţie pentru continuarea cercetărilor, făcându-se vinovaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat“, a precizat lt. Cosmin Mirea, purtător de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.
Ulterior, cercetările au fost preluate de lucrătorii Secţiei 3 Poliţie Craiova, care i-au audiat pe cei trei tineri, nu înainte de a completa pe numele lor câte o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Dându-şi seama că nu mai pot nega furturile, ei au povestit oamenilor legii că erau sub influenţa alcoolului, deoarece, înainte să sustragă ştergătoarele, antenele şi capacele de roţi, consumaseră băuturi alcoolice în camera lor de la Căminul 10, din cartierul Lăpuş.
Vineri după-amiază, poliţiştii i-au prezentat pe cei trei în faţa procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Codul Penal român pedepseşte această infracţiune cu închisoarea de la 3 la 15 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS