22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova suferă, Ştiinţa nu moare

Craiova suferă, Ştiinţa nu moare

Atmosferă ca în vremurile bune ale Universităţii Craiova, însă, din păcate, de data aceasta, scandările şi încurajările frenetice ale suporterilor olteni nu s-au făcut auzite pe legendara arenă „Ion Oblemenco“, ci în Piaţa „Mihai Viteazul“. Privaţi de fotbal de aproape un an, peste o mie de ultraşi nu s-au resemnat şi, cu mic, cu mare, au participat la mitingul privind dezafilierea Universităţii Craiova, intitulat „Ştiinţa nu moare“. S-au afişat numeroase bannere, cum ar fi: „Dreptate pentru Ştiinţa“, „Noi ne păstrăm credinţa în inimă pentru Ştiinţa“ sau „Ne e dor şi doare, fără noi fotbalul nu are culoare“. Pătimaşii suporteri ai Ştiinţei au aprins torţe şi fumigene, pe care le-au „acompaniat“ cu celebrele cântece „Oltenia, Eterna Terra Nova“ şi „Cântec pentru Oltenia“, mulţumindu-le totodată jandarmilor craioveni că nu au procedat la fel ca omologii lor din Bucureşti, la mitingul de pe 24 martie.

Uniți de spiritul  alb-albastru

Suporterii craioveni au beneficiat de o susţinere puternică şi din partea mamei lui Cristi Neamţu, Ioana Cioboată, a lui Sorin Cârţu şi Marcel Popescu, fost preşedinte al Universităţii Craiova. Din diverse motive, Ilie Balaci, Aurică Beldeanu, Nicolae Tilihoi şi ceilalţi componenţi ai Craiovei Maxima nu au putut fi prezenţi în Piaţa Prefecturii, nici celebrul cântăreţ Cristi Minculescu nu a putut veni la Craiova, dar şi-a trimis fiul, Florin, care i-a transmis mesajul de încurajare: „Ştiinţa trebuie să renască“.
„Am venit în această seară să fiu alături de dumneavoastră, de minunaţii suporteri ai Universităţii Craiova, care nu l-au uitat pe fiul meu, care a vrut ca oraşul Craiova să fie renumit şi şi-a dat viaţa pentru această echipă. Sper din tot sufletul ca Ştiinţa să renască şi să vă bucuraţi de ea“, a spus Ioana Cioboată, cu lacrimi în ochi.
„Din păcate, am ajuns într-o situaţie deloc de invidiat, aceea de a ne ruga de toată lumea să-şi îndrepte atenţia asupra noastră, pentru că nu mai avem fotbal. Noi, aceia care am învăţat România la performanţă… Vorbesc în numele meu, şi poate al unora dintre colegii mei, sunt profund dezamăgit de tot ce s-a întâmplat în ultimul timp. Spun asta pentru că această echipă a fost ca un instrument în mâinile unor oameni care până la urmă s-a dovedit că nu iubesc deloc trecutul acestei echipe, fotbalul şi ceea ce a reprezentat Universitatea Craiova şi au folosit-o în interes personal. Fac un apel în acest moment la autorităţi, să se considere un moment zero şi să încerce să rezolve această problemă. Autorităţile trebuie să facă parte dintr-o asociere cu mai mulţi oameni de afaceri, care s-ar încumeta pentru finanţarea unei echipe care să vrea performanţă. Sub nici o formă nu trebuie să dispară Universitatea! Sper ca în viitorul apropiat să reînnodăm şirul marilor succese care au fost în Craiova“, a spus Sorin Cârţu, fiind aprobat şi de Marcel Popescu: „Craiova trebuie să renască pentru aceşti minunaţi şi fanatici suporteri, cei mai frumoşi din ţară“.
Alexandru Vîrtosu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS