14.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRecurs respins pentru Dinel Nuţu

Recurs respins pentru Dinel Nuţu

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au respins ieri recursul formulat de Dinel Nuţu (fost Staicu) împotriva hotărârii Judecătoriei Sector 2 din 28 martie, instanţă care nu a admis cererea de revocare a mandatului de arestare preventivă emis pe numele omului de afaceri.
Omul de afaceri craiovean Dinel Nuţu a scăpat de curând de o pedeapsă definitivă de șapte ani de închisoare pentru devalizarea Băncii Internaţionale a Religiilor, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia în anulare formulată de acesta. Astfel, pe 22 februarie, judecătorii bucureşteni au anulat condamnarea de şapte ani de închisoare dată de Curtea de Apel Bucureşti pe 4 aprilie 2011 şi au dispus punerea în libertate a lui Dinel Nuţu. Inculpatul nu a putut pleca imediat din Penitenciarul Rahova, pentru că la acea vreme era arestat preventiv în dosarul „Transgaz“, care este judecat de magistraţii Judecătoriei Sector 2 Bucureşti. În acest al doilea dosar al său, Dinel Nuţu este acuzat împreună cu alţi opt inculpaţi că a prejudiciat compania de stat Transgaz Mediaş cu aproape 11 milioane de euro.
În aprilie 2011, după ce Dinel a luat numele soţiei, devenind din Staicu Nuţu, şi după ce a fugit din ţară înainte cu câteva zile să fie condamnat la cei șapte ani de puşcărie, Judecătoria Sector 2 a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă. De un an, instanţa tot prelungeşte mandatul de arestare, documentul care îl ţine încă pe Nuţu în Penitenciarul Rahova după decizia din 22 februarie a Curţii de Apel Bucureşti.
Pe 28 martie, inculpatul şi-a încercat norocul şi la Judecătoria Sector 2, unde avocaţii săi au cerut încetarea procesului penal pe motiv că şi în acest caz există autoritatea lucrului judecat, dosarul „Transgaz“ fiind disjuns din dosarul BIR.
Judecătorii au respins această cerere a avocaţilor, dar şi pe cea de revocare a arestului preventiv. Nuţu a formulat recurs la Tribunalul Bucureşti, instanţă care ieri l-a respins ca nefondat. Astfel, Dinel Nuţu va fi judecat în continuare în dosarul „Transgaz“ în stare de arest preventiv.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS