11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţist de la Rutieră trimis în judecată

Poliţist de la Rutieră trimis în judecată

Procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a agentului Florin Calotescu, prins în flagrant la jumătatea lunii trecute, după ce a luat 100 de lei de la un ofiţer sub acoperire

La începutul acestui an, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj au fost sesizaţi de un craiovean că, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Craiova, a fost oprit de agentul de poliţie Florin Calotescu, care i-a ridicat cartea de identitate a maşinii pentru că avea pe geamuri folie care nu corespundea normelor legale. Şoferul craiovean le-a spus ofiţerilor anticorupţie că poliţistul i-a cerut să vină la sediul Biroului Poliţiei Rutiere cu 600 de lei dacă vrea să-i dea certificatul înapoi. În seara zilei de 10 ianuarie, şoferul s-a dus la Biroul Rutier, a întrebat de agentul Calotescu, iar când i s-a spus că nu mai e la serviciu a început să strige în gura mare că va sesiza ofiţerii anticorupţie, ceea ce a şi făcut.
Ameninţările şoferului au ajuns însă şi la urechile agentului Calotescu, care a devenit mai „atent“, motiv pentru care ofiţerii anticorupţie au apelat la un investigator sub acoperire. În după-amiaza zilei de 13 martie, investigatorul s-a urcat la volanul unui autoturism şi a întors printr-un loc nepermis pe strada Calea Bucureşti, fiind văzut şi oprit de agentul Calotescu. Investigatorul l-a rugat pe Calotescu să nu-i dea şi puncte de penalizare, iar agentul a „manifestat disponibilitatea de a-l ierta pe contravenient, afirmând “Eu te-am rezolvat, hai să te văd şi pe tine acum!”“, după cum au mai consemnat procurorii. Investigatorul i-a dat lui Calotescu două bancnote de 50 de lei marcate, pe care acesta le-a băgat în buzunarul jachetei de serviciu. În momentul intervenţiei ofiţerilor anticorupţie, agentul Calotescu a aruncat banii jos, lângă picior, iar ulterior a declarat că nu îşi poate explica praful fluorescent de pe mâini şi din buzunar. Poliţistul a fost arestat preventiv pe 14 martie, iar vineri procurorii au dispus trimiterea acestuia în judecată pentru luare de mită. Tot vineri, judecătorii de la Tribunalul Dolj au menţinut arestul preventiv faţă de poliţist şi au stabilit primul termen de judecată pentru 24 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS