0.6 C
Craiova
sâmbătă, 29 februarie, 2020
Acasă Local Craiova, turnul de control al aeroporturilor din România

Craiova, turnul de control al aeroporturilor din România

-

Aeroporturile din România traversează cel mai greu an din punct de vedere economic. Aceasta este concluzia întâlnirii directorilor de aeroporturi din ţară, care a avut loc vineri la Craiova.

Nouă directori au participat la şedinţa Asociaţiei Aeroporturilor din România, care a avut loc vineri la Craiova, ocazie cu care s-a discutat despre problemele cu care se confruntă aeroporturile din ţară, dar şi despre modernizarea aeroportului din Craiova, despre care toată lumea a avut numai cuvinte de laudă. „În ultimii trei-patru ani, Aeroportul din Craiova a făcut paşi foarte importanţi şi ne bucurăm de dezvoltarea lui pentru că suntem de părere că are un potenţial important şi pe viitor. În cadrul acestei întâlniri am abordat probleme deosebit de importante. Considerăm că acest an este cel mai complex pentru aeroporturile din România, având în vedere criza economică, modificările legislative importante la nivel european şi naţional şi contextul internaţional care afectează zborurile. Aeroporturile sunt printre singurele instituţii din ţară care oferă servicii la standarde europene“, a declarat David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România și, totodată, director al aeroportului din Cluj-Napoca. Ciceo a precizat că situaţia economică dificilă i-a determinat pe operatorii de transport aerian să fie prudenţi atunci când vine vorba despre deschiderea unor noi destinaţii de călătorie. Criza a dus deja la falimentul companiei de transport aerian Malev. Scăderea traficului de pe aeroporturi este cauzată, a spus el, de evenimentele din Tunisia şi Egipt. Intrate şi ele în hora crizei globale, aeroporturile româneşti trebuie să facă faţă şi concurenţei din partea vecinilor bulgari, care stau mult mai bine şi la infrastructura de turism, un element important al creşterii traficului aerian. La rândul său, Ovidiu Trăichioiu, director în cadrul Autorității Aeronautice Civile din România, a apreciat investiţiile în aeroportul din Bănie. „În ceea ce priveşte dezvoltarea Aeroportului din Craiova, mult timp a existat un dezavantaj, pentru că este destul de aproape de Bucureşti. Din acest motiv s-a considerat că nu trebuie dezvoltat. Cu o implicare care se vede, sunt sigur că aveţi aici o oportunitate care în câţiva ani se va vedea. Deşi resursele financiare sunt reduse, noi ţinem ştacheta sus. Dacă şi în Parlamentul European proiectele vor fi susţinute, s-ar putea să vedem o implicare şi mai bună“, a spus el.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

Narcis Stoian este noul șef la DSP Gorj

Narcis Stoian a fost numit director interimar al Direcției de Sănătate Publică Gorj. Acesta a înlocuit-o în funcție pe Carmen Ivanov, destituită...