28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDeranj mare pe Amaradia

Deranj mare pe Amaradia

Primarul Solomon speră ca lucrările de reabilitare a străzii Amaradia să nu dureze patru luni, ci doar o lună şi jumătate

Ieri, la ora 10.00, au început lucrările de reabilitare a străzii Amaradia, a patra din pachetul de şase străzi ce vor fi reabilitate în cursul acestui an cu fonduri europene. Reamintim că până acum începuseră lucrările de reabilitare pe bulevardele Olteniei şi Tineretului din Craioviţa Nouă şi pe strada Brestei, sectorul cuprins între bulevardul Râului şi strada Pelendava.
„Începem astăzi altă investiţie – este vorba despre reabilitarea străzii Amaradia, pe o lungime de 1,3 km. Se vor face parcări pe ambele părţi ale străzii, pe porţiunea dintre bulevardul Dacia şi strada Opanez, iar din Opanez până în Titulescu, strada se va lărgi de la 7 la 9 m. Valoarea investiţiei este de circa 5,54 milioane de lei fără TVA, adică aproximativ 6,87 milioane de lei cu TVA“, a explicat la faţa locului primarul Craiovei, Antonie Solomon.

Restricţii pe jumătate din stradă

În prima etapă se va reabilita porţiunea străzii Amaradia dintre strada Doljului şi bulevardul Dacia. Vor fi închise alternativ câte două din cele patru benzi, urmând ca traficul să se desfăşoare pe celelalte două benzi, în ambele sensuri. De ieri, circulaţia a fost restricţionată pe cele două benzi de pe partea Grupului Şcolar Energetic.
„O să fie deranj mare. Este aici şi o instituţie foarte căutată de populaţie, pentru permise de conducere, paşapoarte, caziere. Potrivit proiectului, durata execuţiei este de aproape patru luni, ceea ce mie mi se pare enorm de mult. Eu cred că 45-50 de zile reprezintă un termen rezonabil atât pentru constructori, cât şi pentru disconfortul creat cetăţenilor din zonă pe perioada lucrărilor. De aceea o să-i rog pe cei care reabilitează această stradă să trimită mai multă forţă de muncă şi mai multe utilaje, pentru ca în maximum o lună şi jumătate să finalizeze lucrarea“, a spus Solomon.
Edilul a menţionat că este imperios necesară schimbarea tuturor utilităţilor înainte de reabilitarea străzii. „Pe Amaradia s-au schimbat utilităţile doar din bulevardul Dacia până în zona unităţii militare. De acolo către bulevardul Nicolae Titulescu nu sunt schimbate. Compania de Apă are ţevi pe care cred că sunt numai dopuri. Consideră că ar trebui schimbate în regim de urgenţă, mai ales că timp de cinci ani, cât are garanţie lucrarea la această stradă, nu avem voie să umblăm la carosabil“, a precizat primarul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS