14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA refuzat să plătească ratele de leasing

A refuzat să plătească ratele de leasing

Un autoturism în valoare de 20.000 de euro, căutat de Poliţia din Bucureşti, a fost identificat în vama Porţile de Fier I din Mehedinţi, exact în momentul în care şoferul se pregătea să părăsească ţara la volanul maşinii. După verificarea actelor, poliţiştii
şi-au dat seama că maşina este căutată, după ce proprietarul a refuzat să mai plătească ratele de leasing şi nici nu a returnat autovehiculul.
„La controlul de frontieră s-a prezentat pentru a ieşi din România, conducând un autoturism marca Seat Exeo, C. Rozica, de 47 de ani, cetăţean român. Existând suspiciuni în legătură cu modul legal de deţinere a autoturismului de către C. Rozica, poliţiştii de frontieră au verificat amănunţit documentele de identificare prezentate de către aceasta. Verificările efectuate de poliţiştii de frontieră în Sistemul Informatic Schengen au stabilit că autoturismul figurează ca fiind bun supus confiscării de către Poliţia Bucureşti din 20.01.2012. Mai mult, schimbul de informaţii şi cooperarea poliţienească au stabilit că C. Rozica nu a mai achitat ratele contractuale societății de leasing şi nici nu a mai returnat autovehiculul.
Totodată, firma creditoare a informat autorităţile de frontieră că doreşte recuperarea autoturismului. Acesta este fabricat în 2008 şi are o valoare de 20.000 de euro. La definitivarea cercetărilor împotriva lui C. Rozica se vor lua măsurile legale care se impun“, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt IJPF Mehedinţi.
Autovehiculul indisponibilizat la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I a fost înapoiat în aceeaşi zi societăţii de leasing.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS