17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSubstanţe interzise descoperite la Bechet

Substanţe interzise descoperite la Bechet

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit sâmbătă, într-o maşină condusă de un cetăţean polonez, peste 90.000 de pastile care conţin pseudoefedrină, o substanţă interzisă prin lege.
Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Dolj, sâmbătă, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet s-au prezentat doi cetăţeni polonezi – Jacek B., de 45 de ani, şi Artur S., de 43 de ani. În maşina cu care se deplasau cei doi, un VW Passat, poliţiştii de frontieră au descoperit cutii de carton şi genţi de voiaj în care erau peste 90.000 de pastile de Actifed, medicament care are în compoziţie triprolidină clorhidrat, dar şi pseudoefedrină, aceasta din urmă fiind o subtanţă interzisă prin lege.
Actifedul este un medicament folosit împotriva afecţiunilor căilor respiratorii superioare, iar pseudoefedrina este asemănătoare amfetaminelor, fiind precursoarea metamfetaminei.
Poliţiştii STPF Dolj au anunţat procurorii DIICOT despre descoperirea făcută, aceştia preluând cercetările în acest caz. Cei doi polonezi sunt anchetați acum pentru săvârşirea infracţiunii de introducere sau scoatere din ţară, fără drept, a drogurilor de mare risc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS