11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalStrigătul de ajutor al unei mame care încearcă să îşi salveze fiul

Strigătul de ajutor al unei mame care încearcă să îşi salveze fiul

O banală operaţie de apendicită a schimbat dramatic destinul unui copil din Târgu Jiu

Ajuns la spital în anul 2007, pe când avea doar şapte ani, pentru a fi operat de o simplă apendicită, târgujianul Mihai Daniel Raţă este acum un suflet care are nevoie de ajutor aproape în permanenţă pentru a se descurca la şcoală şi în viaţa de zi cu zi. Din copilul fără probleme şi vesel, Mihai Daniel a devenit o persoană cu handicap. Durerile insuportabile care în anumite zile îi pun stăpânire pe corp îi determină pe profesorii săi să o cheme pe mama copilului, Elena Raţă, la şcoală pentru a-l lua acasă pe băiat. Mihai Daniel Raţă este elev îl clasa a V-a, la Colegiul Naţional „Spiru Haret“, din Târgu Jiu. Este crescut numai de mama sa care nu ştie ce să mai facă pentru a-i reda fiului ei măcar o parte din sănătatea pe care a avut-o cândva. După operaţia de apendicită din 2007, care a avut loc la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, copilul a trăit în permanenţă cu dureri. Cadrele medicale de la Târgu Jiu au ridicat din umeri şi l-au trimis acasă. 

Suferinţa
s-a acutizat

În 2009, medicii bucureşteni l-au operat de ocluzie intestinală, iar anul trecut i s-a declanşat o boală numită porfirie acută intermitentă. Boala se manifestă prin durere abdominală, neuropatii şi constipaţie. Totodată, au apărut alte complicaţii ale bolii, drumurile la spitale, analizele repetate şi aceleaşi recomandări ca bolnavul să fie tratat la o clinică de specialitate de peste hotare. Mihai Daniel are uneori dureri foarte mari în zona picioarelor şi abia reuşeşte să se stăpânească. Uneori face eforturi uriaşe pentru a ajunge la şcoală şi pentru a se întoarce acasă de la şcoală. Este singurul lucru care îl face să se gândească la ziua de mâine cu speranţă. De când este elev a obţinut numai premiul I, iar pe semestrul I al clasei a V-a a obţinut media 9. Suferinţa prin care trece nu i-a înăsprit chipul, ci i l-a îmbogăţit cu blândeţea omului care nu renunţă la luptă, ci îşi cultivă răbdarea prin speranţă. 

Bani pentru o intervenţie
în străinătate

Elena Raţă, mama lui Mihai Daniel, a început o cursă împotriva timpului, pentru a strânge bani, astfel încât fiul pe care îl creşte singură să beneficieze de tratamentele necesare, la un spital din Italia, Spania sau din Turcia. Suma de care are nevoie este peste posibilităţile financiare ale familiei, adică între 50.000 şi 70.000 de lei.
„În ianuarie, am fost cu el la Bucureşti şi a fost la un pas de operaţie, dar medicii au refuzat, întrucât boala este prea gravă şi nu putea rezista copilul. Încercăm toate metodele. Am primit răspunsuri de la clinici din Italia, Spania şi Turcia, unde se pot face tratamente. Costurile sunt mari şi nu avem, aceşti bani. Boala avansează însă şi nu ştim ce să mai facem. Eu sunt despărţită de soţ şi îl cresc singură. Sunt zile în care are dureri atât de mari, încât profesorii mă sună să mă duc să-l iau de la şcoală“, a povestit Elena Raţă, mama copilului. Cei care doresc să îl ajute pe Mihai Daniel pot face donaţii în următoarele conturi: Banca Transilvania, Sucursala Târgu Jiu, cont: RO74BTRL02001201U36782XX, deschis pe numele Raţă Elena sau la CEC BANK SA, Sucursala Târgu Jiu, cont: RO07CECEC001946293524511, titular Raţă Elena; sau pot lua legătura cu Elena Raţă la numărul de mobil 0724.896.932.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS