13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCea mai dorită școală din Târgu Jiu mai are nevoie de săli de clasă

Cea mai dorită școală din Târgu Jiu mai are nevoie de săli de clasă

Școala Generală „Alexandru Ștefulescu“ dinTârgu Jiu este cea mai căutată unitate școlară din oraș, iar datorită numărului mare de elevi care vor învăța aici în noul an școalr, conducerea școlii a cerut primăriei extinderea spațiului destinat elevilor.
Aurel Popescu, directorul școlii Generale „Alexandru Ștefulescu“ din Târgu Jiu, spune că unitatea școlară pe care o conduce este cea mai căutată din municipiu. În prima etapă a înscrierilor pentru clasa zero și clasa I, peste jumătate din locuri s-au ocupat.
„Suntem cei mai căutați. În prima etapă a înscrierilor pentru anul școlar viitor, au venit peste 170 de părinți și și-au înscris copiii. Aproximativ 60 de persoane este posibil să-și fi făcut mutație sau schimbare de reședință pe buletin doar ca să fie în zona de circumscripție a școlii. Am cerut la primărie ajutorul și ni s-a aprobat un proiect de extindere a spațiului destinat elevilor. Adică, din toamnă, școala noastră va mai avea încă patru săli de clasă și un grup sanitar. Nu știu la cât se va ridica investiția, însă am primit promisiuni de la primărie că va fi gata în septembrie. Vom avea 250 de locuri la clasa zero și I, care cu siguranță se vor ocupa. Vor fi patru clase pregătitoare și șase de clasa I“, a spus profesorul Aurel Popescu, directorul Școlii Generale „Alexandru Ștefulescu“. În total, în județul Gorj, s-au înscris în această etapă 3.951 de copii, 1.428 pentru clasa pregătitoare și 2.351 pentru clasa I.

Au strâns bani pentru sistemul „antichiul“

Conducerea acestei unități școlare a implementat, în urmă cu doi ani, metoda electronică de intrare în unitatea de învăţământ, prin sistemul „Acces card“. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 12.000 de lei, bani strânși de la părinții elevilor. „Noi avem cartele pentru accesul în şcoală, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice. Avem în jur de 1.150 de cartele şi alte câteva rezerve. Suntem pregătiţi să le utilizăm dacă acest sistem va intra în vigoare. Cartelele sunt folosite şi la această oră, numai dimineaţa, din cauza aglomeraţiei am evitat să le utilizăm după-amiază. Avem un cip în baza căruia intrăm în şcoală. La elevi, acesta constă în CNP-ul fiecăruia. Suntem prima şcoală din Târgu Jiu care a implementat un astfel de sistem“, a declarat Lelia Stângă, directorul adjunct al Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu“ din Târgu Jiu. De asemenea, tot din motive de securitate, conducerea școlii a decis ca intrarea în cancelarie să fie parolată. „Este foarte important ca toate cataloagele şi chiar şi condica să fie în siguranţă. Ne-am gândit ca accesul în cancelarie să se facă tot în baza unui sistem electronic, pentru ca aici să nu ajungă persoanele neautorizate. Fiecare profesor știe codul de acces pe care îl tastează înainte de a intra“, a spus Aurel Popescu, directorul unității școlare.
Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS