23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInvestiţiile la Spitalul Judeţean, monitorizate de CJ Gorj

Investiţiile la Spitalul Judeţean, monitorizate de CJ Gorj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, împreună cu echipa de experţi a instituţiei, a verificat la începutul acestei săptămâni stadiul în care se află secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă din strada Tudor Vladimirescu. A fost stabilit planul lucrărilor ce vor fi efectuate în vederea continuării reparaţiilor curente în cadrul blocului operator aferent Secţiilor de  Chirurgie, Oftalmologie şi Urologie. Având în vedere necesitatea unor astfel de lucrări, a fost demarată elaborarea documentaţiei tehnice premergătoare iniţierii unei noi proceduri de licitaţie, ce se impune pentru efectuarea reparaţiilor curente. De asemenea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din strada Tudor Vladimirescu s-a făcut o analiză a stării în care se prezintă Secţiile de Balneologie.

Igienizări la Neurologie şi dotări
cu mobilier nou

Conducerea Consiliului Judeţean Gorj a decis luarea de măsuri privind efectuarea unor lucrări de izolare termică în spaţiile în care se află bazinele hidroterapeutice pentru eliminarea condensului. În cadrul aceleiași vizite de lucru a fost avut în vedere și stadiul funcţionabilităţii saloanelor aparţinătoare Secţiilor de Chirurgie, unde nu au fost constatate nereguli. În aceeaşi dată a fost verificată şi Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, din strada Progresului numărul 18 (Spitalul 700), unde au fost finalizate lucrările de reabilitare. Astfel, Secţia de Terapie Intensivă va fi repusă în funcțiune în aproximativ trei săptămâni, timp în care se va trece la dotarea cu paturi multifuncţionale pentru terapie intensivă. Pe lângă aceasta, s-a discutat şi despre dotarea parţială cu mobilier, precum şi despre igienizarea Secţiei de Neurologie.

Monitorizări periodice

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că specialiştii instituţiei vor monitoriza periodic stadiul lucrărilor la secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. De asemenea, va fi verificată respectarea termenelor de finalizare a lucrărilor pentru ca secţiile să fie date în folosinţă imediat ce oferă condiţiile necesare pentru pacienţi: „Sigur că oamenii ştiu ce au de făcut şi firmele care execută lucrări de modernizare a secţiilor au planuri de lucrări. Fiind în administrarea Consiliului Judeţean Gorj, trebuie făcute toate demersurile legale şi necesare pentru ca serviciile medicale să fie oferite la un nivel corespunzător. Trebuie să ştim, să le dăm un răspuns oamenilor care ne întreabă când vor putea merge să se trateze la o secţie sau la alta. Este bine să fie finalizate la termen lucrările şi, unde se poate, chiar mai repede, pentru că şi pe piaţa serviciilor medicale este concurenţă şi toată lumea aleargă după pacienţi. Cine oferă servicii medicale competitive şi la standarde corespunzătoare va avea de câştigat. Dacă i se oferă condiţii la nivel local şi i se câştigă încrederea, omul nu mai merge tot timpul la alte spitale din afara judeţului. E vorba de consum de resurse şi timp. Oferim condiţii şi trebuie să oferim şi specialişti buni. Pe unii trebuie să îi mai şi angajezi, însă nu putem să facem momentan acest lucru. E bine că multe secţii ale spitalului renunţă la aerul acela de dinainte de 1989 şi oferă cel puţin condiţii de cazare şi tratament la nivelul prezentului. Vrem ca în trei săptămâni să revenim la Secţia Terapie Intensivă din cadrul Spitalului 700, unde să facem inaugurarea. Foarte mulţi gorjeni vin la această secţie, 24 de ore din 24, şi solicită ajutorul în diferite probleme medicale de urgenţă. De aici sunt orientaţi către celelalte secţii şi spitale. Este o secţie importantă în bunul mers al activităţii Spitalului 700. Este practic poarta de intrare în spital“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS