22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPredoiu către procurori: Confiscați tot!

Predoiu către procurori: Confiscați tot!

Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, le-a spus ieri procurorilor, la bilanțul Ministerului Public, să „confiște tot“, el dând exemplu un caz din Italia, unde carabinierii au confiscat unui lider de clan mafiot bunuri de peste un miliard de euro, exemplul stârnind rumoare în rândul magistraților. „Luați-le tot“, le-a spus Predoiu magistraților prezenți în sala conferinței privind bilanțul activității Parchetelor pe 2011, potrivit Mediafax.
  „O vor lua de la capăt, cu aceleași mijloace, dacă vă opriți, pentru că de multe ori infractorii își dirijează afacerile din pușcărie. Nu reușim încă să rezolvăm această problemă. Luați-le tot, pentru că și ei încearcă să ne ia tot. De aceea trebuie să combatem evaziunea fiscală și mă bucur că este una dintre prioritățile afirmate de Ministerul Public“, a afirmat Cătălin Predoiu.
Ministrul a susținut că, în urmă cu doi, trei ani, instituțiile statului au formulat ca prioritate generală combaterea evaziunii fiscale, iar rezultatele muncii se văd, dar mai sunt multe de făcut.
 Ministrul s-a referit apoi la recuperarea produselor infracțiunilor, care este un obiectiv al instituțiilor statului. În acest context, ministrul a spus că atunci când și-a pregătit discursul pentru evenimentul de ieri a dat peste o știre din 5 mai 2011, conform căreia carabinierii confiscaseră în Italia bunuri aparținând unui lider de clan în valoare de un miliard de euro: „Sigur că există diferențe în ceea ce privește mijloacele – dotarea logistică aflată la dispoziție, experiență și așa mai departe -, dar acolo trebuie să ajungem. În curând vom avea și legea confiscării extinse (a averii – n.r.), o activitate mai bună privind cooperarea între Oficiul de recuperare a creanțelor, Ministerul Justiției și Ministerul Public. Deci, treptat, vom îmbunătăți aceste dotări logistice“, a arătat ministrul Predoiu.
Demnitarul a mai precizat că autoritățile române sunt interesate de protecția fondurilor comunitare, pentru că România încearcă să atragă astfel de fonduri, dar că eficiența acestei activități depinde în bună măsură și de modul în care este stârpit fenomenul de deturnare a acestor bani și de însușire ilegală a lor.
Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS