21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMedic chirurg acuzat de malpraxis

Medic chirurg acuzat de malpraxis

Familia unei minore de 14 ani din Mehedinţi acuză un medic chirurg de la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin de malpraxis

Părinții minorei susțin că medicul care a operat-o pe Roxana de apendicită este vinovat de complicațiile apărute după intervenția chirurgicală. Acum două săptămâni, Roxana a ajuns la urgenţă cu dureri şi stări de vomă, iar în urma consultaţiilor şi analizelor s-a decis să fie operată de apendicită. Intervenția a decurs normal, iar după trei zile pacienta a fost externată. La câteva zile, starea fetei s-a înrăutăţit, iar familia a decis să o ducă din nou la spital, unde asistenta medicului care a operat-o i-a spus că totul este normal şi să se întoarcă după şapte zile pentru extragerea firelor, numai că situaţia se agrava cu fiecare zi, iar operaţia a început să se deschidă. Speriaţi, părinţii fetei au mers din nou la spital, unde acelaşi medic a decis să o trimită pe pacientă la Secţia de Infecţioase, iar de aici la un ginecolog. Întreaga plimbare de la o secţie la alta i-a pus în pericol viaţa ţinerei, care în cele din urmă a ajuns din nou pe masa de operaţie, la acelaşi medic.

„Cineva trebuie să fie tras la răspundere!“

Pacienta de 14 ani este acum internată, dar familia ei nu acceptă ce s-a întâmplat şi spune că situația s-ar fi agravat dacă nu s-ar fi întors la timp la spital.
„Am ajuns cu fata la urgenţă pentru că o durea foarte tare burta şi avea stări de vomă. Acolo am găsit-o pe doamna doctor Găman Viviance, care a decis să o opereze imediat de apendicită acută. La trei zile a trimis-o acasă, deşi fata nu se simţea bine, o durea capul, burta și vomita. Doamna doctor a spus însă că este normal şi că aşa se întâmplă. Am chinuit-o şi am ţinut-o acasă vreo trei zile, dar ne-a fost teamă că i se poate întâmpla ceva rău şi am mers din nou la spital, unde asistenta doamnei Găman a spus că nu îi place cum arată operaţia şi că nu-i poate trage firele şi ne-a trimis din nou acasă, deşi fata nu se simţea bine. A doua zi am venit din nou și am găsit-o pe doamna doctor. Fata avea febră mare şi dureri de burtă. Atunci a decis să ne trimită la Secţia de Infecţioase, spunând că are un microb la stomac. Am stat acolo la perfuzii, dar degeaba, nu avea nici un microb şi în cele din urmă am ajuns la domnul doctor ginecolog Pătraşcu, care, după ce i-a făcut un ecograf, ne-a trimis de urgenţă la spital, pentru că fata avea toată burta plină cu puroi. Am mers la spital, iar atunci a fost operată din nou, i-a fost extras puroiul, dar nimeni nu ne-a explicat clar de ce s-a ajuns la asta, de ce operaţia nu a fost făcută aşa cum trebuia de la început. Fata mea putea să moară dacă noi nu ajungeam cu ea la timp la ginecolog. Cineva trebuie să fie tras la răspundere!“, a spus Carla Gusan, mama fetei.

Plângere la Colegiul Medicilor

Conducerea Spitalului Judeţean a luat act de plângerea făcută de familia pacientei, însă spune că astfel de complicaţii la operaţiile de apendicită pot fi obişnuite. Totuși, va fi deschisă o anchetă internă pentru elucidarea celor întâmplate de la internarea fetei şi până la înrăutăţirea situaţiei.
„Pacienta de 14 ani a fost operată de o apendicită acută, iar după ce a fost externată, s-a reîntors la spital pe 2 martie cu stare febrilă, vărsături, dureri abdominale şi scaune diareice. A fost trimisă la Secţia de Boli Infecţioase, unde s-a infirmat prezenţa unei infecţii, iar în cele din urmă a fost operată din nou de către acelaşi medic chirurg, pentru un abces pelvin. Acum, pacienta este bine, nu pune probleme, iar noi vom deschide o anchetă şi vom lua toate măsurile care se impun“, a declarat Denise Buzulică, director medical la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin.
Familia fetei a depus o plângere împotriva chirurgului la Colegiul Medicilor şi susține că îl va da în judecată pe medic dacă va fi cazul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS