26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Levier“, arestat la cererea italienilor

„Levier“, arestat la cererea italienilor

Trei persoane de etnie romă din Craiova, printre care şi Viorel Parnică, zis Levier, unul dintre liderii răscoalei romilor din anul 2003, au fost reţinute ieri-dimineaţă, în baza unor mandate europene de arestare pentru comiterea infracţiunii de proxenetism.
Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, având la ei mandate europene de arestare şi fiind însoţiţi de luptătorii Serviciului de Intervenţie Rapidă, au bătut ieri-dimineaţă la uşile mai multor craioveni de etnie romă.
În documentele prin care au solicitat extrădarea craiovenilor, autorităţile italiene au consemnat că „în perioada decembrie 2010 – martie 2011 aceştia au făcut parte dintr-un grup infracţional care a incitat la prostituţie şi a exploatat tinere de naţionalitate română“. Dintre cei căutaţi de autorităţile italiene pentru că au transportat mai multe tinere în Italia şi le-au obligat să se prostitueze, poliţiştii au reuşit să pună mâna numai pe Viorel Radu, de 31 de ani, Viorel Parnică, de 43 de ani, şi Tudor Trancă, de 34 de ani. Cei trei au fost duşi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru a fi audiaţi, după care procurorii au dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore. Parincă, Trancă şi Radu vor fi duşi în faţa instanţei de judecată pentru confirmarea mandatelor europene de arestare emise pe numele lor şi vor rămâne în arest până la întocmirea documentelor de extrădare.
Viorel Parnică s-a remarcat ca unul dintre liderii răscoalei romilor din anul 2003, alături de Emil Chiciu sau Alin Poenaru. A fost cercetat pentru mai multe infracţiuni comise cu violenţă, iar anul trecut, în aprilie, locuinţa sa a fost percheziţionată de poliţiştii şi procurorii de la crimă organizată, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în fraude informatice.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS