26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBercea Mondial află săptămâna viitoare sentinţa în dosarul de evaziune fiscală

Bercea Mondial află săptămâna viitoare sentinţa în dosarul de evaziune fiscală

Magistraţii Tribunalului Olt au amânat ieri pronunțarea în dosarul în care Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este acuzat de spălare de bani şi evaziune fiscală.
Judecătorii au decis să dea verdictul în acest caz pe 13 martie din cauza avocatului interlopului, care a cerut prelungirea termenului până la care să depună concluziile finale în apărarea clientului său. Judecătorii au decis, în ianuarie, ca Sandu Anghel să fie judecat separat, deşi alături de el erau inculpaţi şi fratele său, Televizor, care şi-a schimbat numele în Simion Marin, dar şi cumnata sa, Ioana Anghel, soţia lui Amar. Bercea a achitat trei miliarde de lei vechi, sumă care reprezintă partea sa de prejudiciu. Potrivit rechizitoriului, procurorii de pe lângă Curtea de Apel Craiova susţin că, în perioada 2001-2005, Bercea a acordat, sub formă de avans, marfă şi împrumuturi financiare în valoare de 50,8 miliarde de lei vechi.
În plus, interlopul a ridicat 18,4 miliarde de lei vechi pe baza unor documente fictive sub formă de salarii din conturile unor firme administrate de el. Aceste sume au fost apoi reintroduse în circuitul financiar al firmelor menționate. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii Curții de Apel Craiova au instituit sechestru asigurător pe 13 imobile deținute de interlop, precum și pe conturile sale.
Bercea este în prezent încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, după ce a fost arestat pe 20 februarie 2011, deoarece și-ar fi înjunghiat nepotul, pe Ionuț Anghel, zis Mercedes. Interlopul a fost condamnat în acest dosar, pe 22 februarie, la șapte ani și șase luni închisoare cu executare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS