18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGazeta de Sud, cel mai iubit ziar de către publicul Târgului Gaudeamus

Gazeta de Sud, cel mai iubit ziar de către publicul Târgului Gaudeamus

Caravana Gaudeamus a plecat ieri din Craiova. Târgul de carte s-a încheiat, oficial, la ora 12.00.
Cele cinci zile de „carte de învăţătură“ – sloganul prin care se prezintă Caravana Gaudeamus – au luat sfârşit ieri, nu înainte ca trofeele ediţiei de anul acesta să fie acordate. Festivitatea de încheiere a avut loc în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ şi a fost transmisă în direct de Radio Oltenia Craiova, coorganizator al târgului.
Peste 11.000 de vizitatori au călcat pragul Naţionalului craiovean pentru a lua legătura, şi în acest an, cu lumea minunată a cărţii. În urma donaţiilor care s-au făcut în cadrul campaniei „Cărţile se întorc acasă“, nu mai puţin de 1.300 de volume vor pleca în Oltenia, pentru a umple rafturile bibliotecilor din mediul rural.

Premii pentru instituţiile de presă

Publicul vizitator a avut posibilitatea de a alege şi vota, prin completarea unor taloane, Trofeele Gaudeamus şi Trofeele Presei. Acestea au fost înmânate de Vlad Epstein, directorul executiv al târgului. Astfel, topul preferinţelor vizitatorilor în materie de cărţi a început cu Editura Nemira, la egalitate cu Editura Okian – Longman, urmate de Editura Adevărul şi, în fine, Editura Humanitas. Premiile presei au fost patru la număr. Pentru presa scrisă, Gazeta de Sud a fost prima în ierarhia decisă de public, urmată de Cuvântul Libertăţii. La secţiunea TV, diploma a fost acordată postului TVS Craiova, iar la secţiunea radio, fericitul câştigător a fost Radio Sud.
Cea mai râvnită carte a târgului, decisă tot de public, a fost „Fereşte-mă, Doamne, de prieteni“, de Larry L. Watts, apărută la Editura RAO. Nu pot fi uitaţi nici câştigătorii Concursului de Lectură „Mircea Nedelciu“, mai exact, Cătălina Bîzîc (locul I) şi Andreea Şerban (locul II), ambele eleve în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Elena Cuza“ din Craiova. Totodată, Cătălina Bîzîc a primit şi titlul de Miss Lectura, fiind declarată, astfel, cea mai frumoasă cititoare prezentă la târg. Ultima, dar cu siguranţă nu cea din urmă diplomă acordată, i-a fost înmânată actorului şi preşedintelui de onoare al târgului, Emil Boroghină, care a fost şi este alături de Gaudeamus în fiecare an.
Aşa s-au încheiat cele cinci zile de târg de carte şi o importantă manifestare culturală pentru oraşul nostru. Caravana pleacă mai departe şi se pregăteşte pentru târgul din Cluj-Napoca, eveniment care va avea loc în perioada 28 martie – 2 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS