12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Colaboratorii“ lui Covei se tratează la Viena

„Colaboratorii“ lui Covei se tratează la Viena

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis miercuri cererea de a părăsi ţara pentru a merge la Viena formulată de Jean Mihăilă, inculpat în dosarul de infracţiuni cu carduri de credit alături de Iustin Covei şi alte 18 persoane.
Iustin Covei, zis Pralea sau Copilu, fiul judecătorului Marin Covei, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în martie 2010, împreună cu alţi 19 inculpaţi, printre care se numără Nixon şi Fulgerică. Toţi au fost acuzaţi de procurori de constituirea unui grup infracţional organizat, deţinere de echipamente pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, inculpaţii au format în municipiul Craiova patru grupări infracţionale, cu legături strânse între ele, care îşi derulau activitatea infracţională în România, Australia, Iordania sau Cipru. La dosarul întocmit de procurori au fost adăugate şi două filmări, făcute pe 13 şi 19 aprilie 2009, de camerele de supraveghere ale unui ATM Carpatica din Craiova, care l-au surprins pe Covei retrăgând bani de pe două carduri contrafăcute.
Pe 11 octombrie 2010, la mai bine de un an de când fuseseră arestaţi preventiv, judecătorii bucureşteni i-au eliberat din arest pe Iustin Covei, Jean Mihăilă, Mihail Bârcă, Petrel Hălănei, Sergiu Dumitru, Eman Vătămăniţă, Nicolae Dirivan, Alin Şoşa şi Sorin Buruiană.
Instanţa le-a interzis atunci inculpaţilor să părăsească localităţile de domiciliu, dar şi să se prezinte la instanţa de judecată când sunt chemaţi, să se prezinte la poliţie conform unui program, să nu-şi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei.
În iunie 2011, Mihailă şi Covei au obţinut modificarea restricţiilor, instanţa obligându-i să nu părăsească ţara.
Miercuri, instanţa a judecat şi respins cererile de ridicare şi a ultimelor restricţii formulate de Iustin Covei şi Mihăilă. În schimb, judecătorii i-au dat voie lui Mihăilă să plece timp de 20 de zile în Austria, la Viena, „în scop medical“, după cum se precizează în hotărârea Tribunalului Bucureşti. Perioada în care Mihăilă poate părăsi ţara este între 1 şi 21 martie.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS