17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalValer Dellakeza, premiul UNITER pentru întreaga activitate

Valer Dellakeza, premiul UNITER pentru întreaga activitate

Valer Dellakeza, actorul Naţionalului din Craiova, a primit din partea Senatului UNITER în şedinţa din 27 februarie premiul pentru întreaga activitate.
Despre prestigiosul premiu acordat de Senatul UNITER, maestrul Valer Dellakeza a declarat ieri pentru GdS: „Ce reprezintă pentru mine această distincţie? În primul rând, nu mi-a venit să cred! Iniţial, am crezut că este o glumă… Nu că n-aş fi meritat acest premiu, ci pentru că mai am multe de spus pe scena teatrului craiovean. Şi poate că această onorantă distincţie îmi limitează, la un moment dat, pasiunea şi dorul de a demonstra ceea ce încă pot să mai reprezint pentru teatrul craiovean… Dacă îl consider şi un premiu pentru colectivul artistic al Teatrului Naţional din Bănie sau îl consider, pur şi simplu, un premiu individual? Asta depinde, în primul rând, de gustul publicului pe care mizez, şi abia după aceea de aprecierea colegilor mei, de bucuria din sufletele lor!
Nu oblig pe nimeni să ia în mod serios acest premiu… El îmi aparţine mie, muncii mele, personajelor pe care eu le-am interpretat pe scena TNC şi, repet, dacă ei, colegii mei, vor să ia în serios acest lucru, e bine!
În concluzie, cred totuşi că s-au grăbit cu decernarea acestui premiu, doar nu intraseră zilele în sac! Acum sunt obligaţi, cei de la UNITER, desigur, ca peste 5-10 ani să-mi acorde şi Premiul de excelenţă!“. De altfel, acesta este al doilea premiu UNITER acordat lui Valer Dellakeza, maestrul fiind răsplătit, în anul 2000, cu premiul pentru „Cel mai bun actor în rol principal“.
În cadrul aceleiaşi şedinţe, Senatul UNITER a acordat Premiul pentru excelenţă lui Alexandru Tocilescu (in memoriam), Premiul pentru întreaga activitate actriţei Melania Ursu.
De asemenea, au fost premiaţi regizorul Cristian Hadji-Culea, Judit Dobre-Kothay pentru scenografie, Ştefan Oprea pentru critică şi istorie teatrală, Arpad Konczei a fost recompensat cu Premiul special pentru muzică de teatru, Anca Zamfirescu a primit Premiul special pentru teatru de copii, iar Liviu Steciuc – Premiul special pentru teatru de păpuşi.
Festivitatea de decernare a premiilor celei de-a XX-a ediţii a Galei Premiilor UNITER va avea loc pe 23 aprilie 2012, la Sala Majestic a Teatrului Odeon din Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS