21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal17 - reţinuţi, patru - în libertate

17 – reţinuţi, patru – în libertate

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi s-au pronunţat în noaptea de luni spre marți în dosarul de infracţiuni economice, comise de romii din Strehaia şi importanţi oameni de afaceri. 17 dintre cei 21 de suspecţi au primit mandate de reţinere pentru următoarele 29 de zile, iar patru au fost eliberaţi, printre ei numărându-se şi Silvian Toma, finanţatorul echipei de fotbal din Hunedoara.
După aproape zece ore de proces, timp în care avocaţii celor 21 de suspecţi şi-au prezentat pledoariile în faţa completului de judecată, instanţa a dat verdictul. Numai patru dintre cei judecaţi au scăpat de închisoare pentru moment şi vor ajunge din nou în faţa instanţei pe 5 martie, la următorul termen.
Conform surselor judiciare, persoanele cercetate în cel mai mare caz de evaziune fiscală coordonat de DIICOT Mehedinţi au pejudiciat bugetul de stat, într-o singură zi, cu 1.400.000 de lei.
Afacerile cu fier vechi se desfăşurau prin firme-fantomă.
Unul din sediile acestor societăţi comerciale figura în documente ca fiind Gara Gârniţa, pe aici ar fi trecut 2.000 de vagoane cu fier vechi, peste 100.000 de tone de minereu. Conform aceloraşi surse, un apartament situat la etajul patru într-un bloc din Drobeta Turnu Severin era înregistrat ca depozit de fier vechi, iar o casă dărăpănată din localitatea Halânga avea aceeaşi destinaţie.

Cazul de la Strehaia se va judeca la Craiova

Patru dintre romii audiaţi luni seară la Tribunalul Mehedinţi, în dosarul evaziunii de 20 de milioane de euro, au plecat din sala de judecată înainte ca judecătorul să dea citire sentinţei, pentru că de câteva ore le expirase mandatul. Romii, la fel ca şi ceilalţi cărora le expirase mandatul, aveau tot dreptul să plece, atâta timp cât cele 24 de ore de reţinere se scurseseră. Judecătorii nu au estimat bine timpul de judecată şi au depășit ora expirării mandatelor.
Pentru că încurcătura s-a produs din cauza lipsei de reacţie a Tribunalului Mehedinţi, dar şi a procurorilor, cazul a fost mutat la Curtea de Apel Craiova, unde se va judeca recursul iniţiat de procurorii DIICOT Mehedinţi. La scurt timp după plecare, Fănel Jianu s-a întors la tribunal, fiind anunţat de avocat că a primit 28 de zile, iar Petre Mândroiu a fost găsit acasă, la Strehaia, în timp ce Florin şi Ilie Mihai sunt internaţi în spital, unul dintre ei fiind grav bolnav.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS