9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjHotelul NT de la Rânca a luat foc de la coşul de fum necurăţat

Hotelul NT de la Rânca a luat foc de la coşul de fum necurăţat

În timpul intervenţiei de stingere a incendiului, apa de la hidranţii din Rânca nu a putut fi folosită în condiții normale din cauza presiunii scăzute

Hotelul NT din Rânca a luat foc din cauza efectului termic degajat de coşul de fum necurăţat. Potrivit Inspectoratului pentru  Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, incendiul a izbucnit de la coşul de fum supraîncălzit. Bârnele din lemn de la mansardă s-au aprins, iar flăcările au cuprins ulterior tot acoperişul şi s-au extins şi la ultimul etaj. Şapte echipaje de pompieri militari, sprijiniţi de o autospecială cu trei pompieri civili ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Baia de Fier s-au luptat joi timp de aproximativ șase ore cu focul care a cuprins hotelul NT. Din cauza cantităţii mari de materiale combustibile (lemn, vată minerală) şi a presiunii scăzute în reţeaua de hidranţi, au fost chemate în sprijin autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă de la subunităţile din Târgu Jiu, Motru şi Turceni, precum şi o autospecială cu un echipaj de lucru la înălţimi şi un echipaj SMURD.

Au folosit butelii de oxigen

Intervenţia pompierilor a fost dificilă, având în vedere că interiorul hotelului era inundat cu fum dens, fiind nevoie ca servanţii să schimbe de mai multe ori buteliile cu oxigen la aparatele de respirat cu aer comprimat, iar vizibilitatea era redusă. „După o luptă cu flăcările de aproximativ șase ore, pompierii militari şi civili au reuşit lichidarea în totalitate a focarelor incendiului. Au ars acoperişul hotelului construit din lemn şi acoperit cu tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 350 de metri pătraţi, mansarda hotelului construită din material tip OSB, rigips, vată minerală şi polistiren, aparatură electronică şi electrocasnică, tâmplărie din aluminiu şi PVC, obiecte de mobilier, materiale textile, instalaţii sanitare şi materiale de construcţii. De asemenea, s-au deteriorat camerele de hotel aflate la nivelurile inferioare, din cauza fumului şi a apei folosite pentru stingerea incendiului. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de efectul termic degajat de coşul de fum necurăţat. Din fericire, în urma acestui eveniment nu s-au înregistrat victime“, a precizat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS