20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Egoistul“, din nou la Craiova

„Egoistul“, din nou la Craiova

Piesa de teatru „Egoistul“, care îl are în rolul principal pe actorul Radu Beligan, revine la Craiova. Spectacolul va avea loc luni, 27 februarie, de la ora 19.00, în Sala mare a Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, fiind unul dintre cele mai longevive reprezentaţii ale Naţionalului bucureştean. Ea se joacă cu casa închisă încă din 2004, de când a văzut pentru prima dată lumina reflectoarelor.
„Egoistul“ este ultima piesă scrisă de Jean Anouilh, pe care acesta şi-a pus semnătura în 1981. Regia îi aparţine aceluiaşi Radu Beligan, iar spectacolul durează aproape două ore, care se scurg mult prea repede. Radu Beligan este un zeu cinic, plin de umor, dar care provoacă o asemenea tristețe încât cu greu te abții să nu plângi. Și este totul atât de simplu… Despre viață și moarte, despre singurătatea omului, egoism, generozitate, familie şi relații, toate așezate într-o antiteză fabuloasă menită să stârnească hohote de râs. Însă drama umană este atotprezentă în viaţa protagonistului.
Actorii alături de care va juca Radu Beligan sunt Simona Bondoc, Medeea Marinescu, Ileana Olteanu, Lamia Beligan, Sanda Toma, Cesonia Postelnicu, Mihai Niculescu, Damian Crâşmaru, Tomi Cristin şi Silviu Biriş. Biletele de intrare costă 100 de lei şi sunt puse în vânzare la agenţia Teatrului Naţional din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS