18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA găsit 30.000 de lei şi i-a dus la poliţie

A găsit 30.000 de lei şi i-a dus la poliţie

http:http://www.youtube.com/watch?v=AmDjYQWSp5M

Un student din Craiova i-a lăsat mască duminică după-amiază pe poliţiştii Secţiei 3. Tânărul de 20 de ani le-a predat suma de 30.000 de lei, bani pe care îi găsise pe un bancomat din Bănie.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat ieri că, duminică, în jurul orei 15.00, la sediul Secţiei 3 Poliţie s-a prezentat Cristian Ene, de 20 de ani, din Craiova, care a anunţat că, în timp ce se afla în incinta Complexului Studenţesc de pe strada Petre Ispirescu, pe bancomatul din încăperea agenţilor de pază a găsit două plicuri din plastic „doldora“ de bani.
Oamenii legii au constatat că în cele două plicuri se găseau 30.000 de lei, iar la faţa locului au stabilit că încăperea agenţilor de pază are o uşă din lemn asigurată. De asemenea, poliţiştii nu au observat urme de forţare a bancomatului şi au dedus că, probabil, banii fuseseră uitaţi de agenţii firmei care alimentează bancomatul. Bănuielile oamenilor legii s-au adeverit pentru că în urma verificărilor au aflat că ambele plicuri fuseseră uitate de un agent al firmei care alimentase bancomatul cu bani. Agentul a scos banii din cutia de rezervă a bancomatului şi i-a pus în plicuri pe care le-a lăsat pe aparat. După aceea a pus cutiile cu bancnote în bancomat şi a plecat, uitând cele două plicuri în care erau 30.000 de lei.

Munceşte ca să-şi plătească studiile

Cristian Ene, care este student în anul întâi la Facultatea de Sociologie din Craiova şi lucrează la o firmă de publicitate pentru a-şi plăti studiile, a povestit că a găsit banii dintr-o întâmplare. „Fusesem la nişte colegi să lucrăm la un proiect şi, la plecare, pentru că nu se mai deschidea poarta, agentul de pază m-a rugat să îl ajut. În timp ce el împingea de poartă, eu am intrat în ghereta lui şi am apăsat pe butonul care o acţionează. Atunci am văzut pe bancomat două plicuri cu bani pe care erau scrise numărul de telefon şi adresa unei firme de pază. Am sunat la sediul firmei şi mi s-a spus că ei nu pot veni, aşa că am hotărât să îi duc la poliţie“, a spus Cristian Ene.
Studentul a explicat că a hotărât să predea banii la poliţie din două motive: pentru a face o faptă bună şi pentru că persoana care îi pierduse sau îi uitase ar fi avut de suferit. „Părea că sunt foarte mulţi bani acolo şi sigur cel care îi pierduse trebuia să plătească toată viaţa pentru ei. Am făcut un lucru bun. Toţi colegii şi prietenii m-au «bâzâit» după aceea, însă aproape toţi au spus că ar fi făcut la fel“, a mai spus Ene.
Întrebat ce ar face cu 30.000 de lei dacă i-ar avea în buzunar, tânărul a precizat pentru GdS că nu poate să se gândească la aşa ceva pentru că ar fi o sumă prea mare. „E o sumă mult prea mare, chiar nu ştiu ce să spun că aş face cu ei“, a spus studentul.
În încheiere, Cristian Ene a precizat că nu a primit nici o recompensă de la firma de pază al cărui angajat uitase cele două plicuri. „Am primit o strângere de mână şi un mulţumesc. Cred că este de ajuns, pentru că nu am înapoiat banii pentru vreo recompensă“, a încheiat Cristian Ene.

Agent cercetat

Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au precizat că banii au fost predaţi firmei de pază, iar agentul care a uitat cele două plicuri cu bani pe bancomat este cercetat pentru comiterea infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS