14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTratamente în ploaie la Secţia de recuperări

Tratamente în ploaie la Secţia de recuperări

Pacienţii internaţi la Secţia de recuperări a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin au fost nevoiți câteva zile să îşi facă tratamentele în condiții greu de închipuit. Saloanele au fost inundate de apa provenită de la zăpada topită de pe acoperiș, care se infiltrează prin crăpăturile din tavan şi pereţi. Pereţii au mucegăit deja şi tencuiala a început să cadă. Într-un final, bolnavii au fost mutaţi în alte saloane.
„E rău, cum să fie, pentru că noi am venit să ne facem tratamentele şi cred că o să ne îmbolnăvim mai rău. A fost zăpadă mare, a apăsat pe tavan şi acesta s-a crăpat. Acum a început să se topească zăpada şi curge apa. Crăpăturile sunt destul de mari, bagi mâna prin ele“, a spus un pacient.  
Bolnavii, care riscau să le cadă tavanul în cap în orice clipă, le-au cerut medicilor să îi mute. Câţiva angajaţi încearcă acum să remedieze situaţia, însă este nevoie de multă muncă. Trebuie reparat acoperişul, apoi renovate saloanele.
„Ştim care este situaţia din saloane, am anunţat şi conducerea spitalului. Am mutat pacienţii din saloanele afectate şi trebuie să remediem situaţia pentru că imobilul se deteriorează în continuare dacă nu facem ceva. Nu ştiu exact care sunt pagubele, însă va veni o comisie care să evalueze situaţia şi să se facă reparaţii“, a declarat şeful Secţiei de recuperări.
Neavând altă alternativă de tratament, pacienţii sunt nevoiţi să rămână în spital, iar dacă unii s-au îmbolnăvit mai tare din cauza umezelii, alţii nu şi-au pierdut simţul umorului și fac haz de necaz. „Am rugat-o pe doamna asistentă-şefă să mă mute în alt salon pentru că mă doare foarte tare în gât de la mucegaiul de pe pereţi. E foarte rău, dar ce să facem, că nu avem unde să ne facem tratamentele în altă parte“, s-a plâns o pacientă.
„Este foarte bine! Noi stăm în pat şi apa curge pe sub noi! Ne amuzăm, că dacă nu am râde am muri, la câte probleme avem…“, a spus o altă femeie internată la Secţia de recuperări.
Până când vor fi efectuate reparațiile, pacienţii vor fi mutaţi dintr-un salon în altul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS