10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria Fărcăşeşti deschide bâlciul pomenilor electorale

Primăria Fărcăşeşti deschide bâlciul pomenilor electorale

Edilii comunei gorjene Fărcăşeşti au un program de acordare de cadouri pentru cetăţenii localităţii, ce l-ar face invidios până şi pe primarul celei mai bogate aşezări rurale din Elveţia. În ciuda faptului că economia este afectată de o criză economică profundă, iar bugetele sunt fundamentate, în aşa fel încât să nu se realizeze cheltuieli neoportune, nu este cazul şi la Fărcăşeşti. Aici, edilii au scos în faţă „artileria grea“ şi pregătesc un program de acordare de cadouri pentru sătenii localităţii, care ar lăsa fără replică sau cu gura căscată şi pe cel mai destoinic şef de primărie din ţară. Potrivit unui comunicat al Primăriei Fărcăşeşti, măsurile de austeritate au afectat în ultimii ani cetăţenii şi tocmai din acest motiv s-a decis ca din taxele şi impozitele impuse de guvern să se întoarcă o parte la populaţie, prin servicii şi programe sociale.

Pamperşi, laptopuri, aspiratoare, pilote

Conform documentului amintit, pensionarii cu venituri sub 600 de lei vor primi pachete cu alimente și vor beneficia de excursii împreună cu preoții din comună la mănăstirile din județ: Tismana şi Lainici. Alt program al primăriei vizează acordarea unui pachet de igienă pentru nou-născuţi, constând în baxuri pampers, șervețele umede, set biberoane și trusou. Măsura are ca scop prevenirea abandonului imediat după naştere şi formarea abilităţilor parentale. Edilul a mai iniţiat un proiect de hotărâre prin care tinerii care îşi întemeiază pentru prima dată o familie vor primi gratuit din partea consiliului local aparatură electrocasnică: fier de călcat, cuptor cu microunde, aspirator și set pat cu pilotă. „Comuna Fărcășești este îmbătrânită, iar noi trebuie să facem tot ce putem pentru a atrage tinerii“, a spus Dănuț Bălu, prin intermediul comunicatului de presă. „Ajutoare se dau și pentru tinerii care împlinesc 18 ani, constând într-un laptop, atât de necesar unui tânăr. Pentru școlari a fost gândit un pachet care să împingă elevii spre dorința de a învăța. Se vor acorda  burse școlare celor mai buni elevi la învățătură, la sfârșitul fiecărui semestru, din clasele V-VIII. Mai exact, primii trei elevi din fiecare clasă primesc lunar din partea primăriei burse în valoare de 150, 100 și 50 de lei. Elevii vor vizita în vară Palatul Parlamentului, Grădina Botanică și  Muzeul Satului, excursia, dar și accesul în aceste locații vor fi suportate în totalitate de către Primăria și Consiliul Local Fărcășești. De asemenea, de Dragobete, pe 24 februarie 2012, 200 de elevi vor fi duși la teatru, unde actorii Teatrului Dramatic «Elvira Godeanu» din Târgu Jiu vor pregăti special pentru copii piesa «Baltagul»“, se precizează în documentul primăriei.

1.000 de lei pentru cine e şomer licenţiat

Pe lângă aceste măsuri, primarul a anunțat că și-a îndreptat privirea și spre tinerii care au absolvit studiile universitare de lungă şi scurtă durată cu diplomă de licenţă și care nu au un loc de muncă. Lor li se  va  oferi un stimulent de 1.000 de lei o singură dată. Pachetul social include și ajutoarele de înmormântare în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare caz, dar și deconturi până la 1.500 de lei pentru persoanele cu handicap și cele care au suferit intervenții chirurgicale și care au mare nevoie de recuperări medicale.  „Unii consilieri nu sunt însă de acord cu aceste proiecte, chiar dacă sunt menite să ridice nivelul de trai al cetățenilor din comună. Toate acestea nu sunt măsuri electorale. Sunt proiecte pe care le putem susţine financiar și s-au născut din nevoile reale ale oamenilor“, a declarat Dănuț Bălu, primarul comunei Fărcășești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS