13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Giurgiţa a scăpat de arest

Primarul din Giurgiţa a scăpat de arest

Judecătorii din Segarcea au hotărât să-i elibereze din arest pe primarul din Giurgiţa, Valentin Mitrică, şi pe fostul contabil-şef al primăriei din aceeaşi localitate, Marin Nica. Procurorii nu au făcut recurs împotriva deciziei Judecătoriei Segarcea, astfel că cei doi vor fi judecaţi în continuare în libertate pentru abuz în serviciu, delapidare, fals intelectual şi angajarea şi efectuarea de plăţi peste limitele maxime ale cheltuielilor aprobate prin bugetul local.
Valentin Mitrică şi Marin Nica au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea în iulie 2011, fiind acuzaţi că au cheltuit peste 1,5 milioane de lei ilegal, aducând practic comuna Giurgiţa în pragul falimentului.
Principalele acuzaţii ale procurorilor au vizat atribuirea fără licitaţii a mai multor lucrări de reparaţii sau investiţii decontate de la bugetul local. Edilul din Giurgiţa a reuşit „performanţa“ să construiască o toaletă din scândură pentru grădiniţa din localitate cu suma de… 90.000 de lei.
Aceeaşi firmă a efectuat şi lucrările la sistemul de alimentare cu apă al comunei, primind din bugetul comunei plăţi pentru lucrări neexecutate sau executate prost în valoare de aproximativ 350.000 de lei. Mitrică şi Nica au mai fost acuzaţi că au prejudiciat bugetul localităţii prin încheierea unor contracte prin care primăria se obliga, în caz de neplată la termen a facturilor, la penalităţi de întârziere enorme, cuprinse între 1-5% pentru fiecare zi de întârziere.
Săptămâna trecută, după şapte luni de când Mitrică şi Nica au fost arestaţi preventiv, Judecătoria Segarcea a revocat măsura arestării preventive şi a dispus pe numele lor obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu, comuna Giurgiţa. Instanţa l-a obligat pe Mitrică să nu se apropie de angajaţii primăriei, să nu intre în sediul Primăriei Giurgiţa şi să nu mai desfăşoare activitatea de primar.
Procurorii au considerat că cei doi au stat o perioadă rezonabilă în arest şi nu au mai făcut recurs împotriva hotărârii instanţei, astfel că cei doi inculpaţi au fost eliberaţi şi vor fi judecaţi în continuare în libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS