21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPloaia îngheţată a trecut peste Craiova

Ploaia îngheţată a trecut peste Craiova

O parte din oraş a fost acoperită de o ceaţă formată din picături fine de apă

Încălzirea uşoară a vremii din ultimele zile a făcut ca nici Craiova să nu scape de aşa-numita „ploaie îngheţată“. Din fericire, efectele n-au fost atât de grave cum se aşteptau autorităţile.
Sâmbătă, o bună parte din oraş a fost acoperită de o ceaţă formată din picături fine de apă. Ieri, ploaia s-a transformat în măzăriche. Picăturile de apă au îngheţat în aer, înainte de a atinge solul, fără a mai forma acel temut înveliş sticlos de gheaţă pe tot ce atingea. Surprinzătoare a fost pentru autorităţi şi ninsoarea de ieri, pe care meteorologii nu o anunţaseră, însă omătul proaspăt căzut nu a avut proporţii care să-i îngrijoreze pe cei care se ocupă de deszăpezire.
„Am avut şi noi parte în weekend de aşa-numita «ploaie îngheţată», însă acest fenomen meteorologic rar nu a pus probleme în trafic, deoarece am intervenit din timp, împrăştiind pe carosabil fie soluţie de clorură de calciu, fie amestec de nisip şi sare, pentru a nu se produce polei. Am avut şi norocul de a putea acţiona în voie, datorită faptului că traficul a fost redus în aceste zile de sfârşit de săptămână. Iar rezultatele s-au văzut, circulaţia prin Craiova fiind rezonabilă duminică dimineaţă“, a declarat Flavius Sirop, directorul general al SC Salubritatea Craiova SRL.
Utilajele de deszăpezire ale Salubrităţii şi ale firmei Delta ACM au acţionat cu predilecţie pe marile bulevarde şi pe străzile cele mai circulate. Chiar şi utilajele firmei Delta ACM care s-au defectat vineri au fost în majoritate reparate, întorcându-se pe străzi.
„Sâmbătă, am intrat cu utilajele şi în curţile spitalelor, eliberând căile de acces ale ambulanţelor. Le cerem scuze participanţilor la trafic pentru disconfortul creat, iar pentru zilele următoare, fac din nou un apel la cetăţenii Craiovei să circule cu mijloacele de transport în comun, lăsându-şi maşinile acasă, pentru a nu îngreuna cu acestea activitatea de deszăpezire“, a menţionat directorul general al Salubrităţii, societate către care Primăria Craiova a delegat activitatea de deszăpezire a oraşului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS