11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIncendiu la hotelul Dacia din Băile Herculane

Incendiu la hotelul Dacia din Băile Herculane

Hotelul Dacia din staţiunea Băile Herculane a fost în pericol să ardă ieri-dimineaţă în urma unui incendiu. Angajaţii spun că totul ar fi pornit de la o instalaţie veche a unui aparat de aer condiţionat. Din fericire, a ars doar un dulap în care se aflau mai multe acte şi documente ale hotelului.
Pompierii voluntari din Băile Herculane au cerut sprijinul colegilor de la Detaşamentul din Orşova pentru această intervenție.
„Garda din municipiul Orşova a fost solicitată să intervină în sprijinul pompierilor voluntari din staţiunea Băile Herculane pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul 3 al hotelului Dacia.  Au ars materiale de papetărie aflate într-un dulap. Cauza incendiului este în curs de stabilire“, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt la ISU „Drobeta“.
Hotelul este în reabilitare, iar angajaţii spun că incendiul a izbucnit de la un aparat de aer condiţionat foarte vechi, care ar fi fost pus în funcţiune pentru a face căldură. „S-a aprins un aparat de aer condiţionat. Probabil era defect pentru că era vechi“, a declarat o angajată.
Conducerea sindicatului care deţine Complexul Dacia susţine că nu ştie nimic de incident.
„Nu ştiu nimic despre incendiu, vom declanșa o anchetă. Sper că documentele care au ars vor fi regăsite în arhivă“, a spus Constantin Scrieciu, preşedintele sindicatului CNSRL Frăţia – filiala Mehedinţi.
Pagubele sunt neînsemnate, dar poliţia trebuie să stabilească de unde a pornit incendiul şi dacă a fost un accident sau nu.
• Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS