Acasă Local Gorj Cariera Bustuchin ar putea fi redeschisă

Cariera Bustuchin ar putea fi redeschisă

-

Constantin Creţan, preşedintele Federaţiei Naţionale a Muncii, a declarat că la sfârşitul săptămânii trecute a participat la o întâlnire cu ministrul economiei şi comerţului, Ion Ariton. În cadrul acestei întâlniri, Creţan i-a adus la cunoştinţă ministrului situaţia carierei miniere Bustuchin din Gorj. „Am discutat cu ministrul Ariton despre cariera Bustuchin şi am căzut de acord că această carieră ar putea fi redeschisă. Ea se află în rezervare, dar redeschiderea ei ar însemna 400 de locuri de muncă“, a spus Constantin Creţan, preşedintele Federaţiei Naţionale a Muncii.
În vara anului trecut, şi primarul comunei Roşia de Amaradia, dar şi al comunei Bustuchin şi-au manifestat dorinţa de a redeschide cariera minieră. Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia, a mers, tot anul trecut, în audienţă la Emil Boc pentru a-i prezenta situaţia Carierei Bustuchin. Reprezentanţii Sindicatului „Viitorul nostru“ Seciuri au afirmat că, pentru reînceperea şi continuarea activităţii la Cariera Bustuchin, este nevoie de a se expropria terenuri agricole şi fond forestier. În zona respectivă nu sunt case. Oamenii din zonă speră ca această carieră să fie redeschisă, fiind vorba de crearea de sute de locuri de muncă, potrivit lui Constantin Creţan. În altă ordine de idei, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat ieri o amendă de 30.000 de lei Carierei Roşia pentru poluare fonică.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Este o zi în care latura financiară a vieţii cotidiene vă interesează cel mai mult. Veniturile din munca desfăşurată sunt fluctuante,...

Bancul zilei

Căutând să depisteze cauzele nevrozei de care suferea copilul Bulă, medicul îl întreabă: În timpul vacanţei, tatăl tău s-a...

Gorjul redevine roșu

Liberalii nu numai că au pierdut alegerile în Gorj, dar au rămas și fără localitățile conduse de primari liberali. PSD Gorj a reușit să câștige alegerile în şase din cele nouă orașe. Liberalii au pierdut alegerile inclusiv în municipiul Motru, condus de penelistul Gigel Jianu.